Ştiri locale

TEGA prezintă bilanţul acţiunilor de deszăpezire din această iarnă

Lucrările de curățare a zăpezii au fost efectuate în această iarnă cu 4 utilaje de împrăștiere material solid, două utilaje pentru clorură de calciu, 8 pluguri de zăpadă și 8 utilaje de curățare trotuare.

Echipa de intervenție din cadrul secției operaționale de salubritate a lucrat cu echipă formată din 60 de angajați pentru efectuarea serviciilor de curățare a străzilor și trotuarelor.

Având în vedere că iarna aceasta a fost mult mai geroasă, cu cantități mari de zăpadă, pentru curățarea suprafețelor s-au utilizat cantități mai mari de materiale antiderapante. În total s-au împrăștiat 1350 tone de material solid și 330 tone de soluție lichidă.

În perioada iernii în 57 de zile s-au înregistrat temperaturi sub zero grade, solicitând mai multe intervenții din partea echipajului, numărul intervențiilor fiind aproape dublu, 40 la număr, față de anul trecut, când  s-a înregistrat 21 de intervenții.

Ninsorile persistente solicită foarte mult efort din partea angajaților TEGA S.A., dar și contribuția locuitorilor orașului, precum și a instituțiilor și firmelor din municipiu. Pentru prevenirea și menținerea curățeniei pe trotuarele și suprafețele din jurul imobilelor este necesară aplicarea materialelor antiderapante.

În perioada noiembrie 2016 – februarie 2017 locuitorii municipiului au achiziționat 3000 kg de materiale antiderapante. Cumpărarea materialelor menționate s-a efectuat la prețul de 3,50 lei/kg la casieria societății din strada Crângului nr. 1 sau la sediul din str. Energiei nr. 2.

Având în vedere faptul că în Sfântu Gheorghe există străzi laterale și secțiuni de străzi în care plugul de zăpadă nu poate efectua înlăturarea zăpezii din cauza condițiilor de drum și zonei de lucru, curățarea lor s-a făcut numai în timpul zilei și în funcție de grosimea zăpezii.

(TEGA SA)

Publicitate
banner we radio