Ştiri locale

TEGA oferă reduceri de început de an la plata taxei de salubrizare

La începutul anului, TEGA S.A. oferă clienților săi mai multe reduceri. Prima dintre ele îi privește pe pensionari: astfel, vor fi scutite de la plata tarifului de salubrizare persoanele care au împlinit vârsta de 70 ani, iar veniturile lor, realizate cu titlu de pensie (pensie pentru limită de vârstă, pensie anticipată, pensie anticipată parțială, pensie de invaliditate, pensie de urmaș), nu depășesc suma de 800 lei lunar.

Persoanelor care au împlinit vârsta de 70 ani și realizează venituri cu titlu de pensie între 801 și 1.000 lei lunar, operatorul le oferă o reducere de 50% din valoarea tarifului de salubritate. Scutirea de la plată poate fi solicitată până la data de 30 martie 2019, respectiv începând cu luna următoare în care vârsta limită a fost împlinită, după caz, prin completarea unui formular tipizat, prezentarea actului de identitate, precum și a celui mai recent cupon/talon de pensie.

Publicitate

Exceptarea, respectiv reducerea tarifului de salubritate se acordă până la sfârșitul anului calendaristic, aferent depunerii actelor doveditoare. Numărul persoanelor care beneficiază de scutire este în jur de 4.500.

Scutirea de la plata tarifului de salubritate se acordă pe bază de solicitare expresă şi persoanelor cu handicap grav, precum și copiilor sub un an.

Reduceri pentru plata în avans

Cealaltă ofertă a operatorului de salubritate se adresează tuturor utilizatorilor serviciului, inclusiv pensionarilor care beneficiază de reducerea de 50%: astfel, pentru persoanele fizice din mediul urban și rural se acordă o reducere de 5%, respectiv de 10%, în condițiile în care aceștia achită până la data de 30 aprilie 2019, contravaloarea serviciului de salubrizare în avans pentru 6 luni, respectiv pentru întregul an calendaristic. Reducerea acordată nu exclude posibilitatea modificării în cursul anului a tarifelor de salubritate de către operatorul de salubritate, conform reglementărilor legale în domeniu, situație în care se va acorda aceeași reducere de care utilizatorul a beneficiat inițial.

În plus, începând din ianuarie vor beneficia de o reducere substanțială persoanele care colectează selectiv: astfel la Sfântu Gheorghe vor plăti numai 9 lei pe persoană în loc de 15, respectiv 7 lei în loc de 12 lei în comune.

(Biroul de Presă al TEGA SA)

Publicitate
banner we radio