Ştiri locale

TEGA oferă o soluție de 5 lei pentru deșeurile în exces

Eliminarea unui metru cub de deșeuri costă TEGA 155 de lei, iar în cazul în care un consumator depășește cantitatea de deșeuri contractată, societatea de colectare a deșeurilor este obligată să factureze consumatorul pentru cantitatea suplimentară.

De asemenea, multe persoane au întrebat ce ar trebui să facă cu deșeurile colectate din casele de vacanţă, deoarece nu doresc să fie nevoite să arunce „rezultatul” unei șederi de weekend în coșurile publice de gunoi – o procedură care, conform legislației actuale, este pasibilă de amendă. Pentru a acoperi astfel de situații, există un sac de deșeuri care poate fi cumpărat pentru 5 lei, sumă care include taxa de transport și de procesare. Acești saci pot fi cumpărați de la sediile TEGA din strada Crângului și strada Energiei din Sfântu Gheorghe și sunt disponibili şi în magazinele din sate și comune. Astfel de saci sunt vânduți și pe mașinile de gunoi și pot fi solicitați de la persoana care colectează taxele.

Publicitate

De asemenea, TEGA atrage atenția proprietarilor de locuințe din Baraolt și Sfântu Gheorghe asupra faptului că sosirea toamnei poate crea probleme legate de cantitatea de frunze care, de multe ori, nu încap în containerele pentru deșeuri biodegradabile. TEGA le va ridica gratuit din gospodăriile particulare, dacă nu toate odată, ci în câteva ocazii, doar dacă sunt în saci transparenţi (consumatorii sunt sfătuiți să NU folosească sacii pentru sticlă și deşeuri selective în acest scop). Dacă doresc o colectare imediată, pot apela şi la opţiunea cu sacul de 5 lei.

TEGA S.A.

Biroul de Presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio