Ştiri locale

Tega a finalizat recensământul câinilor din Sfântu Gheorghe

Acţiunea de inventariere a câinilor aflaţi în proprietatea locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe, demarată de Primărie la începutul acestei luni, a luat sfârşit.

Pe parcursul acțiunii desfășurate pe teren, personalul adăpostului de câini de la Câmpul Frumos, împreună cu lucrători din cadrul poliției locale, au vizitat 3.123 case, ocazie cu care au numărat 2.166 câini în 2.060 case. Din câinii numărați, 1.235 nu erau sterilizați, iar 1.000 dintre aceștia nu erau câini de rasă, situaţie în care sterilizarea este obligatorie.

Municipalitatea atrage atenția proprietarilor de câini că acțiunea de sterilizare a câinilor se va derula până la sfârșitul anului.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a încheiat o convenție cu două cabinete veterinare locale, în vederea acțiunii promoționale de sterilizare a câinilor. Astfel, toți proprietarii de câini, care au domiciliu în Sfântu Gheorghe, pot să-și sterilizeze câinii la preț redus.

  • În cazul unui câine mascul, instituția suportă jumătate din valoarea sterilizării, astfel că proprietarul trebuie să plătească doar 65 de lei, faţă de 130 lei.

  • În cazul unei femele, din suma inițială de 225 lei, instituția plătește 125 lei, astfel încât proprietarul trebuie să plătească pentru sterilizare doar 100 de lei.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Primărie, a fost realizată o bază de date a câinilor inventariaţi în această perioadă, şi care va fi predată de recenzori Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, pentru eventuale controale ulterioare.

Publicitate
banner we radio