Ştiri locale

TEGA explică munţii de gunoaie din unele zone ale oraşului Sfântu Gheorghe

Anul 2019, România, Sfântu Gheorghe – municipiu dintr-o țară care tocmai a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene, însă în care unele străzi și cartiere par desprinse din filmele de groază, asta (şi) din cauza nesimțirii și a lipsei celor șapte ani de acasă de care dau dovadă unii locuitori.

O imagine care te duce mai degrabă cu gândul la groapa de gunoi și nu la o stradă dintr-un oraș care în ultimii ani „a înflorit” și s-a dezvoltat, circulă zilele acestea pe Facebook. Un localnic nemulțumit, pe bună dreptate, de faptul că de la punctul de colectare a deșeurilor din cartierul în care locuiește, TEGA nu a mai ridicat de zile bune gunoiul care zace de jur împrejur, se întreabă de ce este nevoit să mai plătească pentru niște servicii pe care societatea de salubritate nu le prestează.

Publicitate

Postarea localnicului a fost distribuită pe Facebook chiar de TEGA, care a explicat cum s-a ajuns în această situație.

„Imaginea nu este una nouă”

„De ce nu ar fi domnul supărat, ne întrebăm și noi. Plătește pentru o prestație care, de fapt, nu se prestează. Problema este una și mai gravă, anume aceea că, pentru zona Avântului și Hărniciei, imaginea din poză nu este una nouă. Cert este că TEGA nu a transportat deșeurile, iar oamenii sunt supărați pe drept”, au scris reprezentanții TEGA pe pagina de Facebook.   

Aceștia se apără, însă, și spun că de vină ar fi locuitorii din cartier care își parchează autoturismele în fața punctelor de colectare, îngreunând astfel accesul mașinilor de gunoi. De altfel, angajații societății au revenit de câteva ori în zonă în încercarea de a ridica deșeurile, fără succes însă.

Un nou apel către locuitori

„Colegii noștri au încercat să-și facă datoria de exact 4 ori în data de 13 ianuarie. Nu au reușit pentru că, de fiecare dată, erau oprite mașini în fața containerelor, ceea ce le obstrucționa accesul. Nu au reușit deși lucrăm în fiecare zi – chiar și în weekend, sâmbătă și duminică. Menționăm că am montat acolo și obstacole, chiar cu scopul de a împiedica parcarea, de altfel interzisă – au dispărut într-un timp scurt”, au explicat reprezentanții TEGA, care au lansat un apel către locuitorii din străzile Avântului și Hărniciei să le atragă atenția șoferilor să nu mai parcheze în fața containerelor.

„Da, putem suna la 112, iar cei care își opresc mașina pentru numa’ cinci minute vor pleca. Apoi revenim, dar scena se repetă. La nevoie, golirea se face cu mâna (vă dați seama cât de plăcut este), însă această metodă funcționează numai cu o cantitate mică de deșeuri. Fără să ținem lecții despre cei șapte ani de acasă, trebuie să vă spunem că avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, de ajutorul locatarilor. În acest sens, vă rugăm insistent să le atrageți atenția șoferilor să-și găsească alt loc de parcare, ceea ce e benefic și pentru sănătatea familiei dumneavoastră”, a mai transmis TEGA.

Cum îți așterni, așa dormi…

Nu este singura zonă cu astfel de probleme din municipiul Sfântu Gheorghe. Într-un reportaj realizat în luna martie a anului trecut vă prezentam câteva dintre cartierele în care, potrivit locuitorilor, „TEGA nu-și face treaba”. Și atunci am încercat să vă arătăm că, de cele mai multe ori, chiar cei care erau nemulțumiți de „condițiile pe care trebuie să le îndure” erau responsabili pentru mizeria aruncată la voia întâmplării.

Din păcate, din cauza comportamentului câtorva persoane a căror educație lasă de dorit, au de suferit și cei care au grijă de mediul în care trăiesc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio