Ştiri locale

TEGA anunţă că tarifele de colectare a deşeurilor cresc de anul viitor

Scumpirea va fi de 2 lei/persoană în mediul rural, respectiv 5 lei în mediul urban

După trei ani de la ultima majorare de tarife, colectarea şi transportul deșeurilor în localităţile de care este responsabilă TEGA S.A. vor deveni mai scumpe de la 1 ianuarie 2023.

Publicitate

„Ultima dată când am decis să creștem prețul pentru consumatorii privați a fost în 2019: acum trebuie să creștem taxa de colectare cu 2 lei de persoană în mediul rural, respectiv cu 5 lei de persoană în mediul urban. Trebuie să spun că anul acesta nu a fost ușor să menținem tariful anterior, dar era clar pentru noi că nu îl vom putea menține şi anul viitor. Toată lumea a experimentat faptul că viața a devenit mai scumpă, prețul combustibilului se schimbă în mod constant, costurile cu personalul cresc odată cu creșterea salariului minim, iar în acelaşi timp sacii pentru deșeurile selective au devenit mai scumpi și lista poate continua. La stabilirea noului preț, am ținut cont de faptul că ar trebui să adăugăm doar atât cât este absolut necesar: considerăm că nu ar trebui să fie o povară insuportabilă pentru o familie de 4 persoane. De asemenea, trebuie să clarificăm de ce colectarea deșeurilor costă mai mult în zonele urbane decât în zonele rurale: în zonele rurale, acestea sunt colectate o dată pe săptămână, în timp ce în zonele urbane sunt colectate zilnic în multe blocuri de locuințe, iar în casele particulare sunt colectate în fiecare săptămână şi deşeurile biodegradabile, pe lângă deșeurile selective și mixte colectate în zonele rurale. Aș dori să subliniez faptul că scopul nu a fost acela de a obține profit, ci de a ne asigura că putem continua să furnizăm acest serviciu”, a explicat directorul TEGA, Máthé László.

Modificarea tarifelor a fost acceptată de 31 de membri ai Asociației Eco Sepsi, de care aparţine TEGA S.A.

Máthé László a mai declarat că este important să existe un nou preț începând cu luna ianuarie, deoarece TEGA va continua să ofere o reducere de 10% în 2023 celor care plătesc în avans taxa de transport al deșeurilor pentru tot anul. Potrivit modificărilor adoptate acum, locuitorii din Sfântu Gheorghe și Baraolt vor plăti, din ianuarie, câte 15 lei de persoană pe lună, iar în comunele din mediul rural colectarea deșeurilor va costa 10 lei de persoană pe lună.

Biroul de presă TEGA

Publicitate
Publicitate
banner we radio