Ştiri locale

TEGA a îndepărtat grămada de gunoi depozitată ilegal pe malul Oltului

„Nu înțelegem ce explicaţie poate avea faptul că atât locuitorii caselor particulare, cât și companii private plătesc oamenilor să ia gunoiul pe care îl produc, iar aceştia din urmă îl depozitează undeva cu o căruță sau orice altceva. Depozitarea ilegală este pedepsită prin lege, dar este şi absurdă, deoarece sunt şanse foarte mari ca persoana fizică sau societatea în cauză să aibă deja un contract pentru transportul deșeurilor. Dacă plătiți deja pentru acest serviciu, nu înțelegem de ce nu-l utilizați. Ca să nu mai vorbim că, într-un astfel de caz, ați putea plăti taxa pentru transportul deșeurilor pentru câţiva ani de zile doar din suma amenzii, chiar dacă este vorba de o cantitate mai mare de deșeuri. Și în acest caz am găsit semne care arată de unde provin deșeurile, astfel că Garda de Mediu va putea să impună vinovaţilor amenzi pe măsură”, a declarat directorul TEGA S.A., Máthé László.

Directorul societăţii de salubritate a spus că, într-un astfel de caz, ar putea fi pedepsită și persoana care a efectuat transportul, dar și persoana de la care au fost colectate deşeurile, primele semnale indicând în direcția unui atelier de reparații auto din Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Angajații TEGA au colectat în total trei metri cubi de deșeuri aruncate ilegal într-o parte greu accesibilă a malului de lângă strada Lunca Oltului, o parte semnificativă dintre acestea fiind materiale reciclabile: sticle PET pentru băuturi răcoritoare, diverse cutii pentru piese auto, filtre de aer folosite și alte deșeuri.

TEGA atrage din nou atenția asupra faptului că, în loc de o amendă consistentă pentru depozitarea ilegală, merită să solicitați companiei ajutor pentru transportul deșeurilor, deoarece există multe soluții accesibile pentru a face acest lucru. Informațiile pot fi solicitate la 0267 310 123!

TEGA S.A.

Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio