Ştiri locale

TEGA a încheiat campania anuală de colectare a deşeurilor selective

Operatorul regional de salubritate TEGA S.A. a încheiat campania de colectare a deșeurilor selective pentru anul 2023, care s-a desfășurat de la jumătatea lunii martie până în noiembrie, iar prima concluzie este că numărul persoanelor care au participat a crescut și în acest an.

„Avem un singur obiectiv, dar îl abordăm din două direcții: să ducem cât mai puține gunoaie în natură și să scăpăm cât mai mulți oameni de lucrurile pe care le vedem mai târziu ca fiind gunoaie la marginea pădurii, pe malul apelor sau în altă parte în natură. Am colectat deşeuri selective, deșeuri electronice și sticlă în Sfântu Gheorghe și în toate cele 112 localităţi în care TEGA colectează deșeuri. Colegii noștri au muncit mult, am văzut că oamenii din județ vor să facă ceva pentru a face mediul mai curat, iar colectarea deșeurilor este cu siguranță un succes. Singurul domeniu în care s-au colectat mai puține materiale a fost cel al deșeurilor electronice, însă aici se remarcă două lucruri: unul este că nu mai există electrocasnice mari și televizoare vechi, iar celălalt este că există mai multe programe naționale care vizează aceste aparate – în ciuda acestui fapt, nu putem spune că a scăzut foarte mult cantitatea de materiale colectate”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Conducerea TEGA a mai precizat că au fost colectate mai puține echipamente electronice în ceea ce privește volumul, cu o scădere de la 99.277 kg în 2022 la 89.608 kg anul acesta, și că numărul persoanelor care au depus deșeuri electronice a fost de 2.127 în acest an faţă de  2.265 anul trecut. De asemenea, anul acesta TEGA a colectat 228.480 kg de anvelope uzate, mobilier și alte deșeuri voluminoase, faţă de 185.200 kg de deșeuri de acest gen strânse anul trecut.

În schimbul sticlelor și borcanelor, TEGA a oferit şi în acest an 0,5 litri de bere și apă la fiecare 5 kg de deșeuri depuse la Sfântu Gheorghe. În cadrul campaniei, care devine din ce în ce mai populară în fiecare an, au fost mult mai mulți participanți anul acesta faţă de anul trecut: 8.306 persoane în total care au depus 507.430 kg de sticle, faţă de anul trecut când au participat în total 7.002 persoane, care au depus un total de 423.454 kg de sticle.

„Deși aceasta este cea mai populară campanie a noastră, trebuie să spun că nu sunt optimist în ceea ce privește anul viitor: probabil că sistemul de garanţie-returnare a taxei nu ne va permite să mai organizăm astfel de campanii. Este prea devreme pentru a ne pronunța cu certitudine, dar indiciile sunt că anul acesta va fi ultimul”, a mai declarat Máthé László.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio