Ştiri locale

TEGA a încheiat acțiunea de colectare a obiectelor casnice voluminoase. Peste 175 de tone de deşeuri au fost colectate

Acțiunea prin care Tega SA a urmărit colectarea deșeurilor casnice voluminoase a luat sfârșit. Aceasta s-a desfășurat în 35 comune și două orașe din judeţ și a constat în acordarea unei reduceri substanțiale a tarifului de colectare pentru acele persoane care au dus electrocasnice mari, PET-uri, hârtie și cartoane la punctele de colectare.

„Per total, am reușit să colectăm o cantitate de 135,5 tone de obiecte electrocasnice din județ. Țelul nostru este unul simplu, vrem să motivăm oamenii să-și reducă cantitatea de deșeuri mixte. Aceste campanii le desfășurăm chiar cu scopul de a le oferi clienților noștri o modalitate de a scăpa de obiectele care le-au rămas inutile. Cei care au participat la acțiune, au primit o reducere din taxa de colectare a deșeurilor, suma fiind destul de mare și ajungând la 84.000 de lei, ceea ce cred că înseamnă mult și pentru clienți” – a declarat Máthé László, directorul Tega.

Publicitate

Mai mult decât atât, trebuie precizat că, pe lângă 135,5 tone de obiecte electrocasnice, s-au adunat și 3,2 tone de PET-uri, 9,8 tone de hârtie, respectiv 4,2 tone de cartoane. Este totodată de observat și faptul că au mai fost colectate și alte 23 tone de recipiente din sticlă, cifră care nu include sticla colectată în cadrul acțiunii derulate recent la Sfântu Gheorghe. Statistic, la acțiunea derulată de Tega în județ, au participat 2048 de persoane. La Bățanii Mari, au fost colectate 6 tone de electrocasnice, ceea ce poziționează localitatea din zona Baraoltului pe locul 3 în topul localităților implicate în acțiune, depășită fiind numai de orașul Baraolt cu 7,5 tone, respectiv de municipiul Sfântu Gheorghe, cu 44 de tone. Prezența materialelor reciclabile la asemenea acțiuni nu este caracteristică pentru orașe. Cu toate acestea, la Baraolt s-au adunat 0,5 de tone de PET, 0,3 tone de cartoane și 1,1 de tone de hârtie.

Máthé László a ținut să precizeze: „Comuna Comandău este foarte specială, având în vedere că din localitatea care se află la cea mai mare înălțime din județ nu s-a adunat niciun PET – Comandăul fiind una dintre localitățile care respectă exemplar cerințele de colectare selectivă”.

Ojdula conduce cu 1 tonă lista localităților din care s-a adunat hârtie, Brăduțul conduce lista cartoanelor cu 0,3 tone. Cele mai multe recipiente de sticlă s-au adunat din Reci, respectiv cu un pic mai mult de 2 tone.

Tega va continua acțiunea de colectare de sticlă în ordinea următoare:

– 15 octombrie  la Arcuș,

– 16 octombrie la Vale Crișului

– 17 octombrie la Bodoc

– 18 octombrie la Ghidfalău

– 19 octombrie la Malnaș

– 22 octombrie la Micfalău

– 23 octombrie la Bixad

– 24 octombrie la Ilieni

– 25 octombrie la Chichiș

– 29 octombrie la Vâlcele

– 30 octombrie la  Ozun

– 5 noiembrie la Reci

– 6 noiembrie la Moacșa.

Ca și în acțiunile precedente, cei care aduc 5 kg de sticlă vor primi ca recompensă o sticlă de bere de 0,5 litri.

 

Publicitate
banner we radio