Ştiri locale

Teatrul „Andrei Mureşanu” introduce programul „TAM în alertă”: expoziție de afișe și costume, spectacole online și întâlniri cu actorii

După mai bine de două luni în care actorii și spectatorii s-au „întâlnit” doar virtual, prin intermediul spectacolelor filmate și postate online, odată cu ridicarea stării de urgență și relaxarea măsurilor, Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheroghe se pregătește să își redeschidă porțile pentru public.

Din data de 2 iunie, spectatorii sunt așteptați cu o expoziție de afișe și costume, o nouă serie de spectacole online, dar și întâlniri tête-à-tête cu actorii, în cadrul programului „Actorul –  O carte vie!”. În plus, de ziua lor, în data de 1 iunie copiii vor avea parte de un program special.

Managerul TAM, Anna Maria Popa a precizat că programul lunii iunie conține atât evenimente la sediul Teatrului, unde se va intra pe rând, câte un spectator, pentru respectarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirulusui, cât și în mediul online, unde va continua difuzarea spectacolelor filmate.

„Am pregătit clădirea, ne-am asigurat că respectăm toate normele în vigoare, am finalizat procedurile atât pentru angajați cât și pentru vizitatori și suntem pregătiți să ne revedem cu voi din 2 iunie. Evenimentele dedicate Zilei copilului vor fi doar online, sunt pregătite împreună cu Biroul de imagine al Primăriei. Vom citi povești, avem spectacole difuzate online, dar abia din 2 iunie pornim efectiv, ca să nu ne suprapunem cu evenimentele de Ziua copilului. Deocamdată vor fi doar întâlniri unu la unu, deci un spectator-un actor în incintă, ca să putem să fim în conformitate cu toate cerințele CNSSU, și intrăm sub egida activităților muzeale, de asta ne-am și gândit la varianta cu expoziția, ca să nu fie niciodată mai mult de două persoane în incintă în același timp, să se și respecte distanța regulamentară”, ne-a explicat managerul TAM, Anna Maria Popa.

Biletele pentru expoziții și proiectul „Actorul – o carte vie!” vor fi disponibile online, pe biletemaster.ro (click AICI), iar spectatorii sunt încurajați să le achiziționeze exclusiv în acest fel, pentru a se evita pe cât posibil plata în numerar.

Spectacolele difuzate online sunt în continuare gratuite și for fi accesabile pe pagina de facebook a teatrului.

Expoziția de afișe și costume va putea fi vizitată zilnic pe scena TAM, începând din 2 iunie, între orele 16:00 – 20:00, iar fiecare vizitator va putea purta timp de 15-20 de minute discuții între patru ochi cu un actor, în cadrul programului „Actorul – o carte vie!”.

„Vom avea program dedicat pe zile, ca să se știe din start în care zi, ce actor va fi citibil. Nu vom putea avea mai mult de 10  vizitatori pe zi, pentru că fiind discuții unu la unu nu ai timp fizic să dai drumul la mai multă lume prin rotație. Dar e distractiv, adică până îți luăm temperatura, până te dezinfectăm, mai stăm de vorbă, până îți dăm drumul în clădire trece vremea. E un spectacol în sine procedura. După ce vom da drumul la biletele online, când vom avea și link-ul pentru achiziționarea lor, vom face publică și poza cu ziua și actorul”, a mai explicat managerul TAM. 

Numărul biletelor este limitat, astfel că persoanele interesate sunt încurajate să le achiziționeze din timp.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio