Ştiri locale

Teatrul Andrei Mureșanu împlineşte 30 de ani de activitate

În data de 13 aprilie 2017, Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe împlinește 30 de ani de existență. În tot acest timp, Teatrul Andrei Mureșanu a oferit publicului său montări din dramaturgia românească şi universală, clasică și contemporană. În același timp, în fiecare din stagiunile sale, TAM caută să rămână o voce unică şi originală în peisajul teatral contemporan din România, venind în întâmpinarea publicului cu spectacole pentru toate gusturile și toate vârstele. Conform misiunii sale, TAM se adresează prioritar publicului minoritar românesc din zonă, fără însă a neglija publicul vorbitor de limbă maghiară. Prin spectacolele sale bilingve, prin abordarea unor stiluri și limbaje ușor de înțeles, prin punerea în scenă a unor spectacole semnate de artiști maghiari și prin supratitrarea spectacolelor în limba maghiară, TAM își asumă misiunea de a-și educa publicul și de a se integra în viața comunității locale și regionale. În activitatea sa, Teatrul Andrei Mureșanu caută să-și îmbunătățească permanent oferta culturală, conform nevoilor publicului, bazându-se pe colaborarea constantă cu alți operatori culturali din localitate, atât instituții publice cât și reprezentanți ai societății civile și ONG-uri. Astfel, sărbătorirea celor 30 de ani de existență ai TAM nu putea să aibă loc altfel decât împreună cu o parte din colaboratorii săi.

Maraton al spectacolelor de teatru filmate

Publicitate

Programul pe care îl propunem publicului, în data de 13 aprilie 2017, începe cu un Maraton al spectacolelor de teatru filmate, care va avea loc la Cinema Arta, în sala Fellini, între orele 11:00 și 16:00. Ne dorim să readucem în atenția publicului o selecție a unor spectacole îndrăgite de acesta de-a lungul celor 30 de ani de activitate ai TAM, ale căror înregistrări se păstrează în arhiva Teatrului. Vom difuza secvențe din spectacolele: „Trei surori”, regia Radu Afrim; „Alge”, regia Radu Afrim; „Cameristele”, regia Sorin Misirianțu; „Povești de familie”, regia Cristian Ban; „Menajeria de sticlă”, regia Mirela Bucur; „Noaptea arabă”, regia Florin Vidamski; „David’s boutique”, regia Radu Afrim, sau „Domnul Kolpert”, regia Cristian Ban. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Expoziție foto „din 1987 până în prezent”

De la ora 17:00 așteptăm publicul la vernisajul expoziției foto dedicate celor 30 de ani de activitate ai TAM – „Teatrul Andrei Mureșanu, din 1987 până în prezent”, care va avea loc în foaierul acestuia, și va fi precedată de o conferință de presă. Expoziția în aer liber va cuprinde reproduceri după documente relevante legate de înființarea Teatrul Andrei Mureșanu și imagini din spectacolele jucate pe scena acestuia de-a lungul timpului. Vă invităm să ne (re)amintim astfel de toți cei care au pus bazele Teatrului nostru, care au contribuit la devenirea sa, care i-au consolidat statutul în comunitatea noastră locală și regională și care i-au dus faima în întreaga țară cât și peste hotare. Intrarea la eveniment este gratuită.

Ziua se va încheia cu un concert de pian, parte a turneului „Pianul călător”, susținut de Horia Mihail, a cărui gazdă va fi Centrul de Cultură Arcuș – Casa Bastion, începând cu ora 19:00. Biletele de intrare la concert pot fi procurate direct de la Centrul de Cultură Arcuș și pot fi rezervare în avans.

Teatrul Andrei Mureșanu

Biroul de presă

\"Teatrul

 

\"Teatrul

Publicitate
banner we radio