Ştiri locale

Teatru, muzică și premii la Zilele Ecou 2016

După mai bine de 15 ani de activități, Asociația de Tineret Ecou desfășoară în acest an o ediție mai amplă și mai complexă a Zilelor Ecou. Programul a debutat la începutul lunii mai cu spectacolul „Jazz Beethoven” al formației maghiare „Sarik Peter Trio”, atmosfera creată în arhiplina sală a Teatrului „Andrei Mureșanu” fiind de-a dreptul incredibilă, iar momentul cu „Oda bucuriei” cântată concomitent în română și maghiară, cu adevărat unic.

În 23 mai ne pregătim pentru spectacolul de la București, „O noapte furtunoasă”, în regia lui Gelu Colceag, cu nume mari în distribuție: Daniela Nane, Maria Teslaru, Doru Ana ș.a. Sala Mare a Teatrului Tamási Áron va găzdui comedia clasică a lui Caragiale și cele aproape 300 de bilete rezervate deja cu o săptămână înainte de eveniment, ne fac să credem că va fi din nou un spectacol de mare succes, cu o sală plină de oameni fericiți.

27 mai este data când îi sărbătorim și premiem pe „viitorii lideri ai comunității”, tinerii voluntari absolvenți de liceu în acest an, în ceea ce de 7 ani se numește chiar Gala VLC. Pe lângă membrii Asociației Ecou, vom avea și invitați speciali, unul dintre ei fiind Kereszi Csongor, basistul de la formația „Taxi”, dar vor mai fi și alte surprize. În anii trecuți au fost campionul nostru în scaun rulant, Ciprian Anton, profesoara Monica Opra, solista producției de anul trecut a Asociației, „La belle musique francaise”, artiști de la Opera din Brașov sau excelenta formație din Cluj „Les Nuages”.

La festivitățile de final de an școlar, Covalact SA, prin intermediul Asociației Ecou, va oferi 5 burse de câte 555 de lei fiecărui șef de promoție de la liceele teoretice din Sfântu Gheorghe: „Mihai Viteazul”, „Szekely Miko”, „Mikes Kelemen”, „Reformat” și „Plugor Sandor”, urmând ca programul de recompensare a celor cu merite deosebite în comunitate să continue în toamnă și cu alte burse, în valoare totală de 15.000 de lei.

Pe 1 iunie mergem în deja clasica excursie la București, cu 3 autocare de elevi din Colegiul Național Mihai Viteazul, urmând să vizităm Palatul Cotroceni și să vedem spectacolul „Hapciu în Re Major”, după opereta „Mamzelle Nitouche”, la Opera Comică pentru Copii, așa cum am făcut și anul trecut, doar că atunci spectacolul a fost „Flautul fermecat”.

3 iunie este una dintre cele mai intense zile, deoarece propunem melomanilor din Sfântu Gheorghe două programe deosebite. După amiază, de la ora 18, în colaborare cu Centrul de Cultură Arcuș vom aduce la Casa Bastion un spectacol de arii celebre cu soprana Raluca Oprea, mezzosoprana Claudia Deleanu și pianistul Costin Raia. Seara târziu, în colaborare cu Old Mans Pub, avem privilegiul să aducem în premieră în orașul nostru una dintre cele mai bune trupe de rock în țară, Robin and the Backstabbers.

Începută ca o asociație culturală a unor cadre didactice și elevi din Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Asociația de Tineret Ecou a evoluat încet, dar sigur, producând din ce în ce mai multe evenimente și programe ample pentru întreaga comunitate, printre cele mai de succes numărându-se „Saint George City of Debate”, „Povestea din Ajun”, „Curtea Tinerilor”, „Festivalul Gheorghe Zamfir”, „Zilele Filmului Românesc” la Zilele Sfântu Gheorghe, „3M Talks”, „Teatru-Forum”, „Debate Club”, aducerea a zeci de spectacole de muzică și teatru la Sfântu Gheorghe ș.a. După asemenea experiențe, cu sute de programe, mii de voluntari implicați de-a lungul anilor și zeci de mii de spectatori, Asociația de Tineret Ecou crede, fără falsă modestie, că poate rivaliza cu orice instituție de cultură din Sfântu Gheorghe, în condițiile în care nu are niciun angajat, ci doar voluntari. Pentru o corectă informare trebuie să știți că nici unul dintre programele de la această ediție a Zilelor Ecou nu beneficiază de bani publici, nici de la nivel  județean, nici de la cel municipal. Mulțumim enorm partenerilor privați, voluntarilor și mai ales spectatorilor, pentru încredere și susținere constantă!

Cu convingerea fermă că investițiile în tineri sunt cele mai profitabile pe termen lung, cu responsabilitate maximă față de viitor și având constant în minte sloganul „Iubim Sfântu Gheorghe”, vom continua să producem evenimente, să invităm spectacole valoroase  și să colaborăm cu oricine crede că poate pune umărul și să muncim ÎMPREUNĂ, pentru aceste scopuri!

Președinte Alexandru Ujvarosi

Coordonator Programe Mădălin Guruianu

Publicitate
banner we radio