Ştiri locale

Tarifele la apă şi canalizare, majorate în mai multe localităţi din judeţul Covasna

 

Tarifele pentru apă şi canalizare s-ar putea majora de anul viitor cu circa 10% şi, respectiv, 3,2%, în 11 localităţi din judeţul Covasna, printre care municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, conform autorităţilor în domeniu.

Operatorul regional Gospodăria Comunală a solicitat şi a obţinut avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), în vederea majorării cu 3,2% a tarifului la canalizare-epurare şi cu aproximativ 10% la apă, a declarat directorul adjunct al societăţii, Kozsokár Attila.

Publicitate

El a explicat că tarifele nu au mai fost majorate de doi ani, iar creşterile salariale, a preţului energiei, precum şi investiţiile pentru modernizare şi retehnologizare impun aceste modificări pentru a se evita „destabilizarea” societăţii.

Kozsokár Attila a subliniat că, deşi ANRSC a dat aviz favorabil pentru majorarea tarifelor, potrivit procedurii mai este necesar şi acordul membrilor Asociaţiei de dezvoltare Intercomunitară „AQUACOV”, respectiv a celor 11 unităţi administrativ-teritoriale care beneficiază de serviciile operatorului regional – municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, oraşele Covasna şi Întorsura Buzăului şi şapte comune.

Dacă acestea îşi vor da acordul, atunci de anul viitor, probabil din ianuarie sau februarie, cetăţenii vor plăti 3,56 lei/mc pentru apa potabilă, cu TVA inclus, şi 3,01 lei pentru canalizare-epurare cu TVA inclus, iar ceilalţi beneficiari, respectiv firme şi instituţii publice, vor fi taxaţi cu 3,27 lei/mc plus TVA pentru apă şi 2,53 lei/mc plus TVA pentru canalizare.

Kozsokár Attila a menţionat, totodată, că tarifele practicate de Gospodăria Comunală sunt printre cele mai mici din ţară, în special în ce priveşte apa potabilă, care, în urma investiţiilor făcute, are o calitate foarte bună.

„La apă suntem în ultimii cinci la nivel naţional, deci avem un tarif foarte mic, iar la canalizare suntem undeva la mijlocul clasamentului”, a mai spus acesta.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio