Ştiri locale

Târgu Secuiesc, Barcani și Ozun, desemnate stațiuni turistice de interes local

Municipiul Târgu Secuiesc și comunele Barcani și Ozun au fost desemnate stațiuni turistice de interes local, alături de alte 32 de localități din țară. Hotărârea a fost adoptată în ședința de miercuri a Guvernului României, și le oferă localităților care au primit această atestare noi oportunități de dezvoltare, printre care atragerea de investitori și finanțări în vederea maximizării potențialului zonelor și creșterii numărului de turiști.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a transmis că destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor.

Publicitate

„Încă o veste bună, la final de an! România are 35 noi stațiuni turistice de interes local. Începând de acum, acestea se vor putea bucura de noi oportunități de dezvoltare, printre care menționez atragerea de investitori și finanțări, în scopul maximizării potențialului zonelor și, foarte important, o creștere a numărului de vizitatori. Mai mult decât atât, destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor mininale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local. Felicitări tuturor!”, a declarat ministrul Daniel Cadariu, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului Turismului.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc au transmis că au lucrat mai bine de un an pentru ca municipiul să primească acest statut.

„Am lucrat mai mult de un an să primim această certificare, care va aduce noi oportunități de finanțare pentru orașul nostru, îmbunătățind calitatea serviciilor locale și crescând numărul de turiști care vizitează zona”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc.

Potrivit Ministerului Turismului, pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local va duce la creşterea circulaţiei turistice şi a cifrei de afaceri a investitorilor, și va genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii rezidenţilor.

În prezent, în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio