Târg de Toamnă la Sfântu Gheorghe
Anunţ în atenţia meşterilor populari, micilor producători şi unităţilor mici de alimentaţie publică
În perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2016, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează în Piaţa Libertăţii Târgul de Toamnă la care este aşteptată prezenţa micilor producători, a meşterilor populari şi a producătorilor tradiţionali şi unităţi mici de alimentaţie publică (cozonac secuiesc, popcorn, castane prăjite) din împrejurimi, care realizează produsele specifice zonei noastre, în mod tradiţional.
Poate constitui avantaj la înscriere, dacă meşterii artizani, alături de vânzarea produselor, acceptă şi prezentarea meşteşugurilor şi susţinerea unor activităţi specifice meseriilor respective. Scopul târgului este acela de a evoca şi crea atmosfera târgurilor tradiţionale.
Organizatorii asigură participanţilor la târg corturi, curent electric şi spaţiu care se poate închide, pentru depozitarea produselor pe timpul nopţii şi cazare.
Condiţii de participare:
– La târg se pot înscrie persoane juridice şi producători atestaţi;
– Se pot comercializa în exclusivitate numai produse realizate personal, prin metode tradiţionale;
– Completarea formularului de înscriere;
– Anexarea unor fotografii despre produse şi standul amenajat (în cazul în care nu aţi participat la târg în ultimele de 2 ani);
– Anexarea documentelor care atestă funcţionarea persoanei juridice:
– Meşteri populari şi unităţi mici de alimentaţie publică;
– Mici producători: atestat de producător.
– Respectarea strictă a programului de târg (Orar: 10:00-20:00);
– Achitarea taxei de participare:
– Pentru meşteri populari şi mici producători 20 lei/zi;
– Pentru unităţi mici de alimentaţie publică 20 lei/mp/zi.
Formularul de înscriere este valabil doar cu fotografii şi documente justificative anexate.
Formularul se poate descărca de pe site-ul www.sepsi.ro, sau poate fi solicitat şi completat la Biroul de Organizare Evenimente Culturale.
Numărul locurilor este limitat. La târg pot participa candidaţii care realizează cele mai mari punctaje, ţinând cont şi de raportul diversităţii produselor. Candidaţii aleşi trebuie să realizeze minim 45 de puncte.
Criteriile de evaluare ale produselor meşteşugăreşti şi de artizanat
- caracterul de conservare a tradiţiilor populare – 25 puncte
- unicitatea produselor – 15 puncte
- caracterul tradiţional al modului de fabricaţie al produselor – 20 puncte
- amenajarea standului – 15 puncte
- prezentare meşteşug – 15 puncte
- prestarea activităţilor specifice meseriei, cu caracter educativ – 10 puncte
Numărul maxim de puncte: 100 puncte.
Criteriile de evaluare ale produselor micilor producători:
- caracterul de conservare a tradiţiilor populare – 40 puncte
- modul de fabricaţie a produselor – 30 puncte
- amenejarea standului – 30 puncte
Numărul maxim de puncte: 100 puncte.
Pentru unităţi mici de alimentaţie publică organizatorii asigură 6 locuri, din care maxim 4 locuri pot fi ocupate de producătorii de cozonac secuiesc. În cazul în care numărul participanţilor înscrişi depăşeşte numărul locurilor oferite criteriul de selecţie este aspectul standului şi încadrarea acestuia în atmosfera Târgului de Toamnă.
Termen limită pentru înscrieri: 23 septembrie 2016
Înscrierile se pot face personal sau la Biroul de Organizare Evenimente Culturale, sau prin e-mail la adresa eva.fazakas@sepsi.ro.
Persoană de contact: Fazakas Éva
Tel./fax: +40267 312 104
E-mail: eva.fazakas@sepsi.ro
Adresă: Piaţa Libertăţii, nr.1