Ştiri locale

Târg de haine și acțiune caritabilă la Sfântu Gheorghe în cadrul programului effAct

La finalul lunii noiembrie, locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt invitați să participe la un târg de haine organizat de membrii Biroului pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe în cadrul programului effAct. Acțiunea, care are și scop caritabil, va avea loc în data de 28 noiembrie, de la ora 17:00, și încurajează adoptarea unor obiceiuri mai sănătoase şi prietenoase cu mediul înconjurător, dar și ajutorarea persoanelor cu posibilități financiare reduse.

Participanții vor putea dona haine care nu le mai sunt de folos, dar care încă sunt în stare bună și mai pot fi folosite, și vor putea alege dintre articolele vestimentare pe care alte persoane le vor aduce la târg, urmând ca restul hainelor să fie distribuite familiilor nevoiașe din județ, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială.

Publicitate

„În cadrul programului effAct, în noiembrie am atras atenția asupra numărului de haine pe care le purtăm și a celor care stau degeaba pe rafturi. Acum este timpul să le găsim un nou proprietar. Vă invităm la un târg de schimb de haine combinat cu o acțiune caritabilă. Strângeți hainele în plus care sunt în stare bună, aduceți-le în spațiul comun pentru haine de la Biroul nostru, creat pentru acest eveniment, și apoi alegeți din hainele aduse și de ceilalți participanți. Luați acasă doar ceea ce aveți cu adevărat nevoie! Restul hainelor vor fi distribuite familiilor nevoiașe, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială municipală”, au transmis organizatorii evenimentului.

Programul effAct al Biroului de Tineret Sfântu Gheorghe a fost lansat în septembrie și dedică fiecare lună unei noi teme, atrăgând atenția asupra importanței adoptării unui stil de viaţă sănătos și prietenos cu mediul înconjurător, și asupra utilizării înțelepte a resurselor naturale.

Acțiunea din luna noiembrie este cea de a treia organizată în cadrul programului effAct și se derulează sub genericul „Slow Fashion”, încurajând locuitorii orașului să pună accent pe calitate și nu pe cantitate atunci când cumpără haine, scopul final fiind reducerea risipei.

Primele două acțiuni au avut ca teme mobilitatea urbană și reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio