Info Trafic

Tânăr reţinut la Vârghiş pentru că a condus fără permis o maşină neînmatriculată, cu numere false

La data de 31 august a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vârghiș au oprit pentru control, pe drumul comunal 41, în localitatea Doboșeni, un autoturism  condus de un bărbat de 24 de ani.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar numerele de înmatriculare provizorii montate pe autoturism erau expirate și au fost emise pentru un alt autoturism.

Publicitate

Totodată, s-a stabilit că vehiculul condus de bărbatul de 24 de ani nu este înmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul a fost reținut pentru  24 de ore, urmând a fi prezentat organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale.

Percizăm că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură preventivă  reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio