Ştiri locale

FOTO. Un tânăr de 14 ani s-a electrocutat pe un tren din Gara Sfântu Gheorghe în timp ce îşi făcea poze

Miercuri seară, în jurul orei 21:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a fost sesizat prin numărul unic de urgență 112, cu privire la faptul că în zona Gării din Sfântu Gheorghe a avut loc un incident în urma căruia un adolescent a fost electrocutat.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii care au ajuns la fața locului s-a stabilit că tânărul de 14 ani, împreună cu alți doi adolescenți, a pătrus în zona de siguranță a căii ferate unde se afla garată o garnitură de tren de marfă. Acesta s-a urcat pe unul dintre vagoane pentru a face fotografii, moment în care a fost electrocutat.

Personalul C.F.R. a intervenit pentru deconectarea liniei de înaltă tensiune şi punerea la pământ a acesteia, iar pompierii covăsneni au acţionat pentru extragerea victimei în condiţii de siguranţă de pe vagon şi predarea acesteia unui echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Adolescentul a fost transportat la un spital din București, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului. Polițiștii de la Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc acest eveniment.

Polițiștii îi atenționează pe cetățeni că accesul în zona de siguranță a căii ferate este interzis, aceasta fiind delimitată prin panouri de avertizare. Totodată, polițiștii le recomandă părinților să le explice tinerilor riscurile la care se expun atunci când pătrund în aceste zone, unde linia de contact este alimentată cu energie electrică la o tensiune de 27.000 V. Astfel chiar și simpla pătrundere în aceste zone de sigurață constituie un risc ridicat pentru viața persoanelor, existând în orice moment pericolul de electrocutare.

(IPJ Covasna)

Foto: ISU Covasna