Ştiri locale

VIDEO. Tamás Sándor a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor (UDMR), care a condus instituţia în ultimii opt ani, a obţinut miercuri un nou mandat, fiind singurul candidat pentru această funcţie.

Tamás Sándor va fi secondat în următorii patru ani de Henning László şi Grüman Róbert, aleşi vicepreşedinţi la propunerea sa şi va lucra cu un consiliu format în majoritate din reprezentanţi ai UDMR.

Publicitate

În urma alegerilor locale, UDMR a obţinut 20 de mandate în Consiliul Judeţean Covasna din totalul de 31, cu unul mai mult decât în legislatura trecută, deci are o majoritate de 64,5%, iar celelalte mandate au fost adjudecate de PNL, PSD şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (câte trei fiecare) şi Partidul Civic Maghiar (două mandate). Cei şase consilieri PSD şi PNL au decis să formeze o fracţiune comună sub denumirea „Grupul partidelor neconstituite etnic”.

Şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean Covasna şi alegerea noii conduceri a avut loc în prezenţa prefectului Sebastian Cucu, care şi-a exprimat speranţa că va avea „o relaţie corectă şi fundamentată pe lege” cu noul Consiliu Judeţean.

Tamás Sándor, care este şi liderul UDMR Covasna, a fost ales preşedinte cu 27 de voturi din totalul celor 30 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă. După depunerea jurământului, el a ţinut un scurt discurs în limba maghiară, iar apoi şi în limba română, în care a menţionat că îşi preia mandatul cu speranţa că, împreună cu echipa sa, va putea face şi mai multe lucruri benefice judeţului şi locuitorilor acestuia şi a menţionat că viziunea comună, solidaritatea şi cooperarea sunt cuvintele cheie pe care mizează în înfăptuirea obiectivelor viitoare.

(Agerpres)

Video cu jurămintele noilor consilieri judeţeni!

Foto: Henning Janos

\"Prima

\"Prima

\"Prima

\"Prima

\"Prima

\"Prima

\"Prima

\"Prima

Publicitate
Publicitate
banner we radio