Ştiri locale

Tăierile ilegale de arbori în Covasna, în scădere faţă de anul trecut

Tăierile ilegale de arbori din pădurile publice şi private din judeţul Covasna au înregistrat o scădere de 14% în prima jumătate a acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, relevă un raport al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna.

Potrivit acestuia, cantitatea de lemn tăiată ilegal a scăzut de la 713 metri cubi în semestrul I din 2017, la 615 metri cubi în semestrul I al anului 2018.

Publicitate

Acelaşi raport relevă că, în primul semestru din acest an, poliţiştii covăsneni au aplicat 429 sancţiuni contravenţionale pentru infracţiuni la domeniul silvic, în valoare de 729.070 lei, şi au confiscat 228,76 mc material lemnos.

“Deşi pe raza judeţului Covasna funcţionează cel mai mare procesator economic de masă lemnoasă, respectiv S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. Bucureşti, cu punctul de lucru în comuna Reci, cu o capacitate de producţie/prelucrare declarată pe anul 2017 în valoare de 800.000 mc, nu s-au constatat defrişări ilegale pe raza judeţului Covasna, masa lemnoasă prelucrată la această societate provenind în majoritate din import, precum şi, într-o mai mică măsură, din alte judeţe din România”, se precizează în raportul postat pe site-ul Prefecturii Covasna.

În urma analizei efectuate la nivel naţional de către Inspectoratul General al Poliţiei Române pe semestrul I 2018, IPJ Covasna se clasează locul 4 pe ţară după numărul de sancţiuni contravenţionale aplicate la Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu un număr total de 429 de sancţiuni.

Totodată, IPJ Covasna ocupă locul 3 pe ţară la situaţia infracţiunilor sesizate din oficiu, cu un număr de 91 de sesizări.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio