Ştiri locale

Tabără pentru tineri cu dizabilităţi, organizată în judeţul Covasna

Patruzeci de tineri cu dizabilităţi locomotorii participă începând de vineri, timp de aproape două săptămâni, la o tabără organizată de Serviciul de Ajutor Maltez în judeţul Covasna.

Potrivit organizatorilor, tinerii vor fi cuprinşi în diverse programe recreative şi educative, având posibilitatea, printre altele, să călărească, să joace tenis de masă, să facă excursii şi să participe la diverse activităţi meşteşugăreşti.

Publicitate

Tabăra are loc pe dealul Benedek, un loc pitoresc aflat între municipiul Sfântu Gheorghe şi localitatea Vâlcele, iar tinerii cu dizabilităţi vor fi cazaţi în căsuţe din lemn, împreună cu voluntarii care îi vor asista în toate activităţile zilnice.

„Programul taberei conţine pe lângă focuri de tabără şi sesiuni de karaoke, activităţi sportive, creative şi jocuri logice, excursie la lacul Sfânta Ana. Tinerilor le este propusă o zi întreagă cu tematică sportivă – călărie, darts, moară, şah, aruncări la coş, tenis de masă – şi o altă zi, a meşteşugurilor şi activităţilor tradiţionale – olărit, pictură, plimbări cu căruţa etc. O activitate iubită de tineri este terapia cu animale: câinele terapeut este o prezenţă familiară pentru participanţi, un factor motivant şi, totodată, o sursă de sprijin. Terapia este implementată în parteneriat cu asociaţia Dog Assist. În premieră, va fi provocarea pentru tineri de a realiza scurte filme pe parcursul taberei, care vor fi prezentate la final”, se menţionează pe pagina de internet a Serviciului de Ajutor Maltez.

O altă noutate este folosirea platformei MIRA, o aplicaţie destinată recuperării copiilor şi adulţilor cu deficienţe, printr-o serie de exerciţii complexe, antrenante şi motivante.

În ultima zi a taberei, pe 8 iulie, tinerii vor participa la pelerinajul maltez de la Şumuleu Ciuc, unde vor fi prezenţi voluntari şi membri ai Serviciului de Ajutor Maltez din ţară şi străinătate.

Este cel de-al cincisprezecelea an în care Serviciul de Ajutor Maltez organizează această tabără destinată tinerilor cu dizabilităţi locomotorii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio