Ştiri locale

Tabără pentru persoanele cu dizabilități, la Câmpul Benedek

Aproximativ 60 de tineri cu diferite dizabilităţi, însoţiţi de peste 50 de voluntari, vor petrece şase zile de vacanţă într-o tabără internaţională, organizată de Serviciul de Ajutor Maltez, la Câmpul Benedek, între municipiul Sfântu Gheorghe şi localitatea Vâlcele.

Ajunsă la cea de-a 18-a ediție, tabăra găzduiește în fiecare an sute de tineri înscriși în programele Serviciului de Ajutor Maltez din România, dar a fost gândită şi în beneficiul familiilor persoanelor cu dizabilităţi, care nu îşi pot permite o vacanţă.

Publicitate

„Vor fi aproximativ 55-60 de oaspeți cu diferite dizabilități. Sunt persoane care nu se pot mișca deloc, sau cu dizabilități mintale, din toată țara dar și din străinătate. Vor veni și din Ungaria și din Ucraina”, ne-a precizat coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, Székely Róbert.

El a mai precizat că deschiderea oficială a taberei va avea loc duminică, 30 iunie, iar în programul acesteia sunt cuprinse numeroase activităţi, cum ar fi călăria, activităţi meşteşugăreşti, sau întâlniri cu câini terapeuţi.

La fel ca anul trecut, mai mulți membri ai Clubului Sepsi Medvek ATV le vor face o surpriză participanților la tabără, pe care îi vor plimba pe motociclete și ATV-uri.

Aceștia vor porni spre Tabăra de la Câmpul Benedek vineri, 5 iulie, de la ora 16:30, din fața Brutăriei Dioszegi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio