Ştiri locale

Tabără outdoor pentru copiii de până la 14 ani, la Cabana Bodvaj din Bățanii Mici

Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani sunt așteptați să se înscrie la Tabăra Outdoor organizată de Asociația CovAlpin, la Cabana Bodvaj din Bățanii Mici, unde timp de o săptămână, în perioada 31 iulie-6 august, vor putea participa, printre altele, la drumeții, cursuri de supraviețuire în natură, jocuri de echipă, camping, foc de tabără, cățărări pe stânci și inițiere în speologie. Potrivit organizatorilor, numărul locurilor este limitat la cel mult 22 de participanți.

„Tabăra este destinată copiilor care iubesc natura și activitățile în aer liber. Pe lângă drumeții în apropiere de cabană (vizitare Furnalul de la Bodvaj, Biserica Reformată din Bățanii Mari, Casa Memorială Benedek Elek), vom avea ieșiri de mountain bike, cursuri de supraviețuire (aprindere foc, construire adăpost, orientare în teren), jocuri de echipă și slackline. Totodată, Cheile Vârghișului, atât de ușor accesibile din baza taberei, ne așteaptă să explorăm peșterile, să exersăm cățărarea la stâncă și să facem o introducere în speologie, la pas, pe potecile rezervației. Fideli tematicii de outdoor, pentru cel puțin o noapte, ne vom reface o parte din bagaj și ne vom muta la cort în spațiul verde din jurul cabanei. Noaptea vom admira cerul înstelat, vom observa planetele și constelațiile principale ușor de reperat cu ochiul liber, și ne vom încălzi la un foc de tabără strașnic, toate pregătirile și instalarea corturilor având loc împreună, într-un proces natural de învățare și adaptare”, se arată pe site-ul Asociației CovAlpin.

Publicitate

Prețul de participare este de 1.570 lei și include cazare 7 zile / 6 nopți, mesele, activitățile organizate în cadrul taberei, diplome, fotografii, intrări în diferite locații, panoul de escaladă, dar și suveniruri. Copiii care au mai participat anterior într-o tabără organizată de Asociația CovAlpin beneficiază de o reducere de 50 de lei, iar al doilea copil înscris (frate/soră) beneficiază de o reducere de 200 de lei.

Tabăra outdoor începe în data de 31 iulie, de la ora 10:00, și se încheie pe 6 august la ora 12:00. În prima zi de tabără, pe lângă formularul de înscriere și semnarea regulamentului, copiii trebuie să prezinte o adeverință medicală și un aviz epidemiologic pentru intrarea în colectivitate, eliberate de medicul de familie.

Pentru înscrieri și detalii, cei interesați pot accesa site-ul Asociației CovAlpin (AICI).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio