Ştiri locale

Tabără internaţională pentru tineri cu dizabilităţi locomotorii, organizată la Câmpul Benedek

Peste 30 de tineri cu dizabilităţi locomotorii, însoţiţi de 58 de voluntari, vor petrece şase zile de vacanţă într-o tabără internaţională organizată în apropierea localităţii covăsnene Vâlcele, de către Serviciul de Ajutor Maltez.

Potrivit organizatorilor, deschiderea oficială a taberei va avea loc marţi, iar în programul acesteia sunt cuprinse numeroase activităţi, cum ar fi călărie, activităţi meşteşugăreşti, karaoke sau întâlniri cu câini terapeuţi. Cei 34 de tineri cu dizabilităţi vor fi cazaţi în căsuţe împreună cu voluntarii care îi vor asista timp de o săptămână, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului de Ajutor Maltez.

Vineri va avea loc şedinţa Asociaţiei Române a Ordinului de Malta la care vor participa preşedintele Serviciului de Ajutor Maltez în România, Dénes Mihály, şi noul secretar general al organizaţiei, Tischler Ferenc. Tabăra, aflată la cea de-a 14-a ediţie, se va încheia sâmbătă, 9 iulie, cu un pelerinaj la Şumuleu Ciuc.

Serviciul de Ajutor Maltez în România este o asociaţie non-profit cu sediul central la Cluj-Napoca, care, prin intermediul celor 17 filiale şi sucursale în ţară, derulează de 25 de ani programe în beneficiul vârstnicilor, bolnavilor, persoanelor cu deficienţe şi alte grupuri vulnerabile.

În cadrul acestui serviciu activează un număr de circa 1.000 de voluntari.

Agerpres

Foto: maltez.ro

Publicitate
banner we radio