Ştiri locale

Tabăra de la Comandău va fi reconstruită cu sprijinul Consiliului Judeţean

Centrul de agrement pentru tineret din localitatea Comandău, administrat de Şcoala de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, va fi reconstruit cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna, care a aprobat joi un proiect tehnic pentru acest obiectiv.

Administratorii taberei doresc să demoleze construcţiile existente, iar în locul lor să construiască trei corpuri de clădiri pentru cazare, bucătărie, sală de mese, anexe şi o terasă acoperită. De asemenea, doresc să realizeze alei pietonale, locuri de parcare, un teren de sport împrejmuit şi un loc special pentru focuri de tabără.

Publicitate

Potrivit conducerii Şcolii de Arte şi Meserii, construcţiile existente sunt în stare necorespunzătoare, căsuţele fiind extrem de degradate atât din punctul de vedere al structurii de rezistenţă, cât şi al izolaţiei termice, condiţiile de igienă sunt la „nivelul anilor 1950”, iar amenajările sportive se limitează la „două porţi de handbal ruginite”.

Directorul instituţiei, Gaj Nandor, a declarat că această tabără se află o altitudine de peste 1.700 de metri, iar aerul e foarte curat, prin urmare ar putea fi folosită nu doar pentru tabere de creaţie şi de dansuri populare, ci şi ca bază sportivă şi de agrement. Potrivit estimărilor, lucrările se vor finaliza în aproximativ un an şi jumătate.

Şcoala de Arte şi Meserii administrează şi Centrul de agrement din localitatea Zăbala, cu o capacitate de 80 de locuri, care a fost fi renovat în urmă cu câţiva ani cu ajutorul voluntarilor, membri ai mai multor ONG-uri, care au reparat uşile, ferestrele, acoperişurile şi au înlocuit podelele în clădirea principală şi cele 17 căsuţe.

În judeţul Covasna mai există trei tabere, dar cele de la Ozunca Băi şi Crasna sunt degradate şi necesită investiţii mari pentru a putea fi repuse în funcţiune. În Centrul de agrement de la Pădureni, rămas în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, s-au investit în ultimii ani peste 2 milioane de lei şi se numără printre cele mai moderne tabere montane din ţară.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio