Ştiri locale

Tabără de artă și dans contemporan la Sfântu Gheorghe

Aproximativ 75 de persoane, majoritatea tineri, sunt așteptate să participe la o nouă ediție a taberei internaționale de artă și dans contemporan „CAMP – Contemporary Artistic Movement Platform”, care va avea loc la Sfântu Gheorghe în perioada 27-31 iulie.

Timp de 4 zile, participanții vor putea lua parte, printre altele, la activități în aer liber, ateliere de mișcare și creație, sesiuni interactive între muzicieni și artiști, conferințe, spectacole de dans și multimedia, proiecții în aer liber ale celor mai noi filme de dans contemporan, concerte, jam session-uri, evenimente culturale interactive, dar și flashmob-uri.  

Publicitate

„CAMP este o comunitate progresivă de dans și arte vizuale care se concentrează pe ateliere de mișcare, întâlniri între artiști și conexiuni interumane / networking. Evenimentul este deschis atât artiștilor, cât și iubitorilor de artă, care pe durata unei săptămâni beneficiază de workshop-uri intensive de dans și de alte tipuri de activități culturale și sociale. Scopul este crearea unui cadru cultural profesional, sub forma unui festival ciclic care are loc în fiecare an în luna august, la Sfântu Gheorghe”, se arată în descrierea evenimentului.

Potrivit organizatorilor, proiectul este o inițiativă unică în România și Europa Centrala, fiind creat „pentru oamenii care își doresc să-și reîncarce bateriile prin dans și activități artistice”. În fiecare an, festivalul adună laolaltă amatori de dans și artă, artiști, DJ și instructori de dans contemporan.

La tabăra din acest an sunt așteptați aproximativ 75 de participanți care vor fi împărțiți în 3 grupe, iar printre invitați se numără cântăreața de muzică jazz Luiza Zan & Jazzpar Trio, sau Mihai Dobre (Șuie Paparude).

„CAMP este deschis tuturor persoanelor peste 16 de ani care vor să evolueze pe plan profesional și emoțional, care caută să se conecteze cu dansul contemporan, cu diferiți artiști și personalități din domeniul dansului și al teatrului. Sunt invitați să aplice artiști de orice fel, care se folosesc de mișcare / corp / dans, coregrafi, dansatori din toate domeniile, studenți ai facultăților de artă, păpușari, actori, regizori”, se mai arată în descrierea evenimentului.

Conform sursei citate, programul mai cuprinde jonglerii cu foc, plimbări cu bicicleta în tandem, Yoga, expoziții foto și video și momente de muzică clasică.

Termenul limită pentru înscrieri este data de 25 iulie, iar organizatorii atrag atenția că din cauza numărului limitat de locuri, selecția participanților se va face în ordinea înscrierilor.

Mai multe detalii despre regulament, taxe și condițiile de înscriere sunt disponibile pe pagina Facebook a evenimentului (click AICI).

„CAMP – Contemporary Artistic Movement Platform” este un proiect lansat în 2017 de coregraful Attila Bordás, iar printre partenerii evenimentului se numără Primăria Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură Kónya Ádám, Consiliul Județean Covasna, Scoala Populară de Arte și Meserii și Teatrele „Andrei Mureșanu” și „Tamási Áron”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio