Ştiri locale

SzimPlatz – primul festival eco-friendly din judeţ

Peste 25 de vânzători ambulanţi de street-food şi producători de bere artizanală din întreaga ţară vor participa la prima ediţie a festivalului SzimPlatz, care va avea loc la începutul lunii mai la Sfântu Gheorghe, cu prilejul Zilelor oraşului.

Organizatorii evenimentului au declarat că şi-au propus ca acest festival să fie unul „eco-friendly” şi să genereze, pe cât posibil, cât mai puţine gunoaie iar una dintre soluţiile propuse este folosirea farfuriilor comestibile.

„Practic, vrem să forţăm, oarecum, vânzătorii să nu folosească deloc sau cât mai puţin plastic. Avem câteva soluţii, spre exemplu, pahare de plastic cu garanţie, care nu se aruncă, ci se returnează, precum şi farfurii comestibile făcute din tărâţe presate”, a declarat Józsi Győző, unul dintre iniţiatorii festivalului.

Acesta a menţionat că a invitat la eveniment „cei mai premiaţi vendori”, care vor oferi o gamă variată de mâncăruri, de la burgeri, mâncare italiană, mâncăruri greceşti şi indiene până la deserturi sofisticate, dar şi cei mai „titraţi” manufacturieri de bere, care vor oferi peste 50 de sortimente, unul dintre aceştia urmând să ţină şi un curs de preparat bere artizanală la care va putea participa orice persoană interesată.

Vineri, 3 mai, în prima zi a festivalului, pe scena SzimPlatz vor urca trupele Prezeng din Sfântu Gheorghe, Midnight Buzz din Braşov şi Rehab Nation din Cluj, sâmbătă, 4 mai, vor concerta Temple Invisible din Bucureşti, Baba Dochia din Cluj-Napoca şi Voodoo Papa din Budapesta iar duminică, 5 mai, Speiz Boys şi Meszecsinka, două formaţii din Ungaria.

Organizatorii festivalului au lansat un apel către tinerii interesaţi să li se alăture în calitate de voluntari, aceştia putându-şi depune candidaturile pe pagina de facebook SzimPlatz.

(Agerpres)