Ştiri

Sute de service-uri auto au fost închise de RAR în toată ţara

 

Control de amploare al Registrului Auto Român la service-urile din toată ţara. Inspectorii au verificat, timp de o lună şi jumătate, 655 de societăţi şi au descoperit că aproape o treime dintre ele nu aveau autorizaţie de funcţionare, aşa că le-au închis. Au fost date şi amenzi în valoare de aproape 600.000 de lei.

200 de service-uri auto au fost închise după un control făcut de inspectorii Registrului la 655 de societăţi din toată ţara, efectuat în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2017.

Publicitate

RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu şi-au menţinut condiţiile iniţiale de autorizare. Acestea îşi vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate, anunță inspectorii RAR.

Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

RAR atrage atenţia posesorilor de autovehicule să fie foarte atenţi atunci când aleg service-ul în care îşi duc maşina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio