Ştiri locale

Sute de persoane pasionate de hipism, aşteptate în weekend la Galopiada secuiască de la Moacşa

Concursul hipic „Galopiada secuiască”, programat în perioada 21-23 iunie pe Dealul Pivniţele Mari din localitatea Moacşa, va atrage şi în acest an sute de persoane din ţară şi străinătate care vor putea asista la tradiţionalele curse de galop, precum şi la demonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte şi spectacole de cascadorie şi tir cu arcul călare.

Potrivit organizatorilor, vineri seară, începând cu ora 21, va avea loc repetiţia generală cu public a operei-rock „Cucerirea patriei” a Teatrului Naţional Ecvestru din Budapesta, iar deschiderea oficială a celei de XIII-a ediţii a Galopiadei va avea loc sâmbătă, de la ora 11.

„În acest sfârşit de săptămână, între 21-23 iunie, nechezatul cailor va răsuna din nou pe Dealul Pivniţele Mari din Moacşa. După deschiderea oficială de sâmbătă dimineaţă, va avea loc a treia ediţie a Olimpiadei Gobe, la care vor concura echipe formate din câte patru membri din Târgu Secuiesc, Moacşa, Păpăuţi, Sfântu Gheorghe, Sovata şi Zagon”, se arată într-un comunicat de presă.

Duminică, începând cu ora 12, va avea loc concursul de îndemânare a husarilor, urmat de un spectacol de dansuri populare, o demonstraţie de luptă medievală prezentată de Ordinul Grifonului de Aur şi o cursă cu ogari. Semifinala Cursei Gobe va începe de la ora 16, iar după Cursa Husarilor, programată la ora 16:15, va avea loc finala cursei Micul Cavaler. Finalele Cursei Gobe şi Galopiadei Secuieşti vor începe la ora 18, iar în închiderea evenimentului va concerta trupa Uj Bojtorjan din Ungaria.

Pe parcursul celor trei zile, pe platoul de pe dealul Pivniţele Mari din Moacşa vor avea loc şi o serie de programe permanente, cum ar fi ateliere pentru copii, expoziţii, demonstraţii de scrimă şi un târg meşteşugăresc.

Galopiada secuiască este organizată de Asociaţia Vadon cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene.(Agerpres)

Publicitate
banner we radio