Ştiri locale

Sute de persoane au stat noaptea la coadă la Sfântu Gheorghe, la minus patru grade Celsius, pentru programul \’Casa verde\’

Peste 230 de persoane din judeţul Covasna s-au înscris pe o listă cu numere de ordine pentru a obţine finanţare prin Programul \’Casa Verde\’, primele persoane prezentându-se încă de duminică noaptea în faţa sediului Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului (APM) pentru a-şi rezerva un loc în faţă.

Directorul instituţiei, Gheorghe Neagu, a declarat că judeţului Covasna i-a fost alocat un buget de aproape 630.000 de lei, iar conform estimărilor sale, suma nu va acoperi numărul cererilor depuse.

Publicitate

\’Oamenii s-au organizat, au făcut o listă, unii au stat toată noaptea în faţa sediului Agenţiei, deşi a fost foarte frig – au fost minus patru grade azi noapte la Sfântu Gheorghe – au dormit în maşini.(…) La ora asta, curtea e plină de oameni, i-am lăsat în curte ca să nu bulverseze strada. Preluăm dosarele, primul venit, primul servit, prelucrăm cam 12 dosare pe oră (…) Nu ştim la această oră pentru câte cereri vor ajunge aceşti bani pentru că unii cer mai mult, alţii mai puţin, dar oamenii sunt încrezători (…) Sigur nu vor ajunge pentru toată lumea, dar poate că, văzând numărul mare de solicitanţi, Bucureştiul va suplimenta bugetul programului\’, a declarat Gheorghe Neagu.

Potrivit acestuia, în anul 2011 au fost depuse 513 cereri de finanţare pentru programul \’Casa Verde\’ în judeţul Covasna, iar unele persoane declarate eligibile încă aşteaptă banii solicitaţi.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio