Ştiri

Suspiciune de TBC într-un cămin studenţesc din Braşov

Alertă în Complexul Studențesc Memorandumului, după ce un student cazat în caminul 14 a fost suspectat că ar fi purtător de bacil Koch. Potrivit conducerii Universității, studentul a plecat acasă, la Ploiești unde și-a făcut o radiografie în urma căreia medicii au suspectat că ar avea TBC. Rezultatele au ieșit, însă, negative.

„Cu toate că rezultatele sunt negative s-au luat măsuri de protecție. Împreună cu medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov am impus efectuarea de analize pentru studenții din căminul 14, pentru a vedea dacă există suspiciuni. Mai mult, în mod preventiv, am efectuat dezinfecție locală atât în camera studentului, cât și în tot căminul”, a declarat Liliana Rogozea, prorector al Universității Transilvania din Brașov, citată de bizbrasov.ro.

Publicitate

Totul a ieșit la iveală după ce un student a dat presei mai multe fotografii în care apar camere pline de mucegai din căminele studențești. Mai-marii Universității neagă, însă, această situație. „În fiecare vară căminele trec printr-un proces de igienizare și reparații. Nu cunoaștem să avem asemenea situații, mai ales că studenții ne sesizează zilnic tot felul de lucruri, dar pot să vă spun că astfel de sesizări nu am avut niciodată. Vom face o anchetă să vedem despre ce este vorba”, a mai spus Liliana Rogozea. În Complexul Memorandumului din Brașov sunt cazați peste 2000 de studenți.

Publicitate
banner we radio