Ştiri

Suspectul atacului din Berlin a fost împușcat mortal în Milano

Bărbatul căutat de autoritățile germane pentru atacul din 19 decembrie de la târgul de Crăciun din Berlin a fost ucis în urma unor schimburi de focuri în orașul italian Milano, informează televiziunea italiană Rai. Se pare că el a ajuns în Milano via Paris.

Carabinierii l-au împușcat pe Anis Amri după un schimb de focuri.

Publicitate

Totul a pornit de la un control de rutină. Tânărul a scos un pistol şi a deschis focul asupra ofiţerilor, unul dintre aceştia fiind rănit la spate. Oamenii legii au răspuns cu focuri de armă şi l-au ucis.

El ar fi fost împușcat mortal, transmite Ruters citând surse din forțele de securitate. Bărbatul se pare că este de origine magrebiană.

Pe de altă parte, poliția daneză a anunțat că un bărbat cu aceleași semnalmente cu ale suspectului principal al atentatului din Germania a fost văzut în Aalborg.

Urmează ca autoritățile italiene să facă o conferință de presă pentru a da mai multe detalii.

\"terorist-berlin\"

Nu e întâmplător faptul că el a fost reperat în Italia. Anis Amri a petrecut patru ani în două închisori din Italia pentru că ar fi încercat să incendieze o clădire.

Tot aici ar fi dat primele semne de radicalizare, povesteşte un coleg de celulă de religie creştină pe care l-ar fi ameninţat că îi taie capul.

Şi raportul oficialilor unei dintre închisori vorbeşte despre Anis Amri ca despre un deţinut problemă. Cu toate acestea în mai 2015, tunisianul a fost eliberat. Ar fi plecat imediat spre Germania. Familia din Tunisia spune însă că nimic din comportamentul lui nu a ridicat semne de întrebare.

Publicitate
banner we radio