Sport

Surpriză la Rio! Medalie de bronz pentru România la haltere

Sportivul român Gabriel Sîncrăian a obţinut medalie de bronz la haltere, la categoria 85 kilograme, aceasta fiind a treia medalie câștigată de România la Jocurile Olimpice de la Rio. Medalia adusă de Gabriel Sîncrăian este o surpriză, în condițiile în care nu era cotat printre favoriți.

Gabriel Sîncrăian a fost devansat de chinezul Tiao Tan şi de iranianul Kianoush Rostani, medaliat cu aur.

Publicitate

Sîncrăian are 27 de ani şi a reuşit să câştige bronzul după ce a ridicat 390 kilograme, adică de peste patru ori și jumătate greutatea sa.

Este o performanţă extraordinară pentru Sîncrăian.

Cu 173 de kilograme la stilul „smuls”, sportivul nostru nu anunţa să fie un pretendent la medalii. A recuperat excelent la „aruncat”, unde a reuşit să ridice 217 kilograme, la egalitate cu iranianul Kianoush Rostami, care a ieşit campion olimpic, stabilind totodată şi un record mondial. Reuşita sa la 217 a fost cu adevărat una extraordinară şi neaşteptată, scrie digisport.ro.

Sîncrăian putea să spere chiar la argintul olimpic, după ce chinezul Tao Tian, pe locul doi după „smuls”, a ratat primele două încercări la „aruncat”. Din a treia încercare, asiaticul a ridicat totuşi 217 kilograme şi şi-a asigurat argintul.

\"gabriel\"gabriel

Publicitate
Publicitate
banner we radio