Ştiri locale

Super concert live Ovidiu Lipan Țăndărică la Szimpla Sfântu Gheorghe. Intrarea este gratuită!

Ovidiu Lipan Ţăndărică şi doi dintre membrii trupei germane „Farfarello” – violonistul Mani Neumann şi chitaristul Ulli Brand, foşti instrumentişti în trupa Phoenix, se află săptămâna aceasta în turneu în Transilvania şi vor concerta joi, 10 iunie, de la ora 20:00, pe terasa Szimpla Sfântu Gheorghe.

Organizatorii anunţă că intrarea este gratuită, în baza unei rezervări prealabile şi în limita locurilor disponibile.

Publicitate

Formaţia nu se află la primul concert susţinut în România, alături de Ovidiu Lipan Țăndărică, cel mai cunoscut toboşar din rockul românesc. Colaborarea dintre cei trei artişti îmbină folclorul est-european cu jazzul, rockul şi muzica clasică, pe ritmuri moderne în acorduri de vioară, chitară, bass şi tobe.

„De o săptămână suntem în tratative, ieri ne-am întâlnit personal și am bătut palma. Este cam pe ultima sută de metri, pentru că nu se ştia dacă poate avea loc spectacolul acum, dacă Mani Neumann și Ulli Brand pot cânta sau vor pleca din ţară. Concertul va avea loc de la 20:00, iar intrarea va fi gratuită, în baza unei rezervări, deci în momentul în care se va umple spațiul, când vom ajunge la capacitatea de 70% va trebui să închidem porțile. Va trebui să aranjăm scaunele ca să fie distanțare, dar în așa fel încât să încapă cât mai multă lume, pentru că spațiul este destul de mare”, ne-a spus patronul Szimpla, Józsi Győző.

Concertul de joi a fost anunţat şi de artistul român, pe pagina oficială de Facebook, alături de alte trei spectacole pe care le va susţine săptămâna aceasta, în acelaşi format, în judeţele Harghita, Mureş şi Cluj.

„Săptămâna aceasta am o supriză pentru voi. Începem un turneu în Transilvania împreună cu Mani Neumann şi Ulli Brand. Îl pregătim din luna februarie, dar uite că abia acum reuşim să-l facem. 8 iunie – Cluj-Napoca, 9 iunie – Miercurea Ciuc, 10 iunie – Sfântu Gheorghe şi 11 iunie – Târgu Mureş”, a scris artistul.

„Este un proiect cu totul special, având în vedere că Ţăndărică, împreună cu Mani, au o experienţă de colaborare de cel puţin 35 de ani, din vremea Phoenix. În această formulă, spectacolul primeşte un şvung special, un beat mai rock. O să fie un concert foarte intens dar şi cu momente lirice importante (…) Pe lângă exprienţa românească a celor doi artisti din Germania, se adaugă dependenţa lui Mani Neumann de Romania, manifestată aici prin muzică şi sunet de vioară şi blockflöte. Este cunoscut în România şi ca urmare a activității sale de violonist în legendara formație Phoenix (din 1978 până în 2008). Iar Ulli Brand, recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi, reuşind ca dintr-o singură chitară acustică, să “țină” atât armonia, cât şi bass-ul, completeaza perfect sunetul acestui spectacol”, transmit organizatorii.

Muzicianul, compozitorul și bateristul Ovidiu Lipan Ţăndărică este una dintre lengendele vii ale rock-ului românesc, activând în două formații marcante de muzică rock din România: „Roşu şi Negru” şi „Phoenix”

Mani Neumann este supranumit în Germania „Der Taufelsgeiger” (Violonistul Diavolului), iar Ulli Brand este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa.

Proiectul Farfarello a reuşit în zeci de ani să mobilizeze instrumentişti, muzicieni, prieteni şi astfel, împreună, să strângă 20 de albume şi peste 5000 de concerte sub acest nume.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio