Ştiri locale

Sumă istorică alocată de Consiliul Județean pentru susținerea sportului covăsnean

Consiliul Județean (CJ) Covasna a adoptat în ședința de joi o serie de hotărâri în vederea finanțării unor programe sportive din bugetul local al județului, suma totală care va fi alocată fiind de peste 5,2  milioane de lei.

În cadrul conferinţei lunare Info Județean, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat că suma este una istorică, fiind pentru prima dată în ultimele 3 decenii când instituția pe care o conduce alocă o sumă atât de importantă sportului. 

Publicitate

„Am adoptat mai multe hotărâri care însumează 5.223.890 lei. Este o sumă istorică, pentru că în ultimii 30 de ani niciodată nu s-a alocat din partea Consiliului Județean o sumă atât de importantă pentru sport. (…) Suntem mândri și că o sportivă a clubului nostru Sepsi-SIC, Incze Kriszta, participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și îi dorim succes”, a declarat președintele CJ Covasna.

Potrivit acestuia, cea mai mare sumă – 3.018.890 lei – a fost alocată pentru finanțarea programului sportiv al Sepsi-SIC, pentru participarea sportivilor juniori și seniori în competițiile interne și internaționale de baschet, tenis de masă, ciclism, lupte și handbal în sezonul competițional 2021-2022, respectiv pentru organizarea unor evenimente și competiții sportive. Din această sumă, 1.446.612 lei au fost alocați pentru anul în curs, iar restul de 1.572.278 lei au fost alocați pentru anul viitor.

Totodată, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 1.000.000 lei din bugetul local al Județului Covasna pentru finanțarea participării echipelor de baschet adulți și juniori din cadrul ACS KSE Târgu Secuiesc la Campionatul Național.

Pentru finanțarea programului sportiv al  ACS Sepsi OSK a fost alocată suma de 200.000 lei, pentru participarea echipelor de juniori U16, U17 și U19 în Liga Elitelor; iar pentru finanțarea programului sportiv al ACS Hochei Club Fenestela 68 a fost aprobată alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru pregătirea și participarea echipelor de hochei seniori în Campionatul  Național și Cupa României.

Încă 5.000 de lei au fost alocați Asociației Club Sportiv „Tri-Aluta” pentru organizarea unor concursuri în 2021.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio