Ştiri locale

Șugaș Race anulat pe ultima sută de metri și reprogramat pentru anul viitor din motive de siguranță

După ce a fost amânat cu mai bine de o lună din motive care țineau de siguranța participanților, concursul de alergare și ciclism montan Șugaș Race, care trebuia să aibă loc weekendul acesta, a fost anulat și reprogramat pentru anul viitor. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Asociației CovAlpin, organizatorii principali ai competiției, în urma reevaluării condițiilor de pe traseu.

Într-o postare pe pagina de Facebook dedicată competiției, însoțită de un clip video de pe traseu (AICI), aceștia au transmis că riscul de producere a accidentelor este ridicat, iar din cauza terenului accidentat, echipajele de salvare nu ar putea interveni în timp util.  

Publicitate

Concurenții care doresc să se retragă din competiție pot cere restituirea sumelor achitate pentru înscriere. Restul participanților rămân validați pentru evenimentul de anul viitor.  

„Ieri după-masă am fost din nou pe traseu pentru a reevalua situația la fața locului. Condițiile din teren nu sunt doar oribile, ci de-a dreptul periculoase. Pe scurt, în cazul unei accidentări ne aflăm în imposibilitatea de a putea interveni în timp util. Adăugând și prognoza meteo preconizată pentru weekend am decis că nu merită să riscăm. Considerăm că niciun premiu sau participare nu poate fi mai presus ca integritatea participanților. Muntele nu dispare de aici, nici noi și nici Șugaș Race. Ce vedeți în imagini trebuia să fie o ieșire de o oră jumate cu mașinile de teren pentru a evalua fiecare mai bine zona de acțiune. S-a transformat literalmente într-o cursă de supraviețuire terminată la miezul nopții – după 7 ore – uzi până la piele și hipotermici, când am reușit să coborâm înapoi în civilizație. Ne cerem scuze pentru situația dată! Cursa se reprogramează pentru 2024. Cei care vor, pot în continuare să ceară restituirea înscrierii, altminteri toți cei înscriși rămân validați pentru evenimentul următor”, au transmis reprezentanții CovAlpin, care au mai precizat că sâmbătă, începând cu ora 11:00, vor organiza „o ieșire ca-n familie” pe traseul de concurs de 17 km, pentru a socializa și a strânge marcajele, iar la final participanții vor fi răsplătiți cu un gulaș cald.

Amintim că inițial competiția de la Șugaș Băi a fost programată să se desfășoare în perioada 13-15 octombrie, dar a fost amânată pentru weekendul 18-19 noiembrie întrucât în aceeași perioadă Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din județul Covasna desfășura partide de vânătoare în zonă.

La ediția din acest an a celei mai mari competiții de anduranță din județul Covasna s-au înscris aproximativ 240 de participanți din aproape toate colțurile țării.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio