Ştiri locale

Subprefectul Cosmin Boricean despre clădirea Poştei din Sfântu Gheorghe: „Am sesizat o deschidere din partea conducerii centrale pentru a soluționa această problemă”

Prefectura Covasna intenționează să se implice în soluționarea problemelor cu care Poșta Română se confruntă la nivel local, în special în municipiul Sfântu Gheorghe, unde de mai mulți ani autoritățile locale încearcă să găsească soluții pentru ca sediul Oficiului Poștal nr.1, aflat în centrul orașului, să poată fi reabilitat.  

În acest sens, în cursul zilei de vineri, o delegație formată din directorul general al Companiei Naționale, Horia Grigorescu, șeful Direcției Regionale Brașov, Bogdan Năstase, și directorul Oficiului Județean, Cornel Radu, a avut o întrevedere cu conducerea Prefecturii Covasna, pentru a discuta despre strategia de dezvoltare, respectiv îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați, operaționalizarea fluxurilor de lucru și modernizarea rețelelor informatice.

Publicitate

Subprefectul Cosmin Boricean, care timp de peste un deceniu a ocupat o funcție conducere în cadrul Oficiului Judeţean de Poştă Covasna, a declarat marți, într-o conferință de presă, că a observat o deschidere din partea conducerii Companiei Naționale pentru soluționarea acestor  probleme.

„Lucrând acolo peste 10 ani cunosc foarte bine realitățile acelei clădiri, nu este o clădire care ajută nici angajații Poștei Române, pentru că într-adevăr nu se mai pretează necesităților clienților și nici angajaților cărora nu le este foarte comod. Fiind și sufletește implicat, voi sprijini cu ce va depinde de mine găsirea unei soluții care să fie în primul rând în beneficiul cetățenilor, dar și al angajaților. (…) Am discutat mai multe aspecte cu directorul general și cu cel regional al Poștei Române, inclusiv despre starea clădirilor, despre proiectele care sunt esențiale în momentul de față pentru Poșta Română, și printre acestea am menționat operaționalizarea unor noi fluxuri de lucru, mai ales pentru zona de curierat, modernizarea sistemului informatic, pentru că în ultimii ani a lăsat un pic de dorit și, evident, condițiile de muncă ale angajaților. La acest punct am adus în discuție și această problemă a clădirii. La nivel național cam toate clădirile Poștei Române sunt într-o stare aproximativ similară cu a noastră”, a spus subprefectul.

Clădirea aflată în centul orașului se află de câțiva ani într-o avansată stare de degradare, și reprezintă un pericol atât pentru angajați, cât și pentru clienți. De-a lungul timpului, autoritățile locale au încercat în repetate rânduri să convingă proprietarul fie să o reabiliteze, fie să o cedeze Municipalității pentru ca aceasta să fie pusă în valoare.

„Directorul Poștei Române mi-a promis că va reveni, sau că vom avea o discuție la București împreună şi cu autorităţile locale vizavi de această clădire, are toată deschiderea să găsim o soluție. Încă nu s-a pus în discuție o variantă de vânzare, cumpărare sau schimb, aceste lucruri le vor stabili ei din punct de vedere juridic, atât cât le permite legislația și unuia și altuia. Cu siguranță s-a luat act de problema clădirii de la noi și am sesizat o deschidere din partea dumnealui pentru a soluționa această problemă, iar cu sprijinul Prefecturii în a intermedia aceste discuții, sunt convins că se va putea găsi o soluție. De aici încolo ține de bugete, de legislație, de consiliul de administrație, dar important este că bunăvoință în rezolvarea situației există”, a mai spus Cosmin Boricean.       

Clădirea Oficiului Poştal nr.1, aflată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, unde pentru o perioadă a funcționat Hotel „Hungaria”, a fost construită în anul 1907, și este declarată monument istoric.

Începând din 2016, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a început „penalizarea” proprietarilor, persoane fizice sau juridice, care dețin clădiri neglijate, și care au un impact negativ asupra aspectului urbanistic al orașului, sediul Oficiului Județean de Poștă Covasna fiind supraimpozitat în ultimii ani cu 300%.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio