Ştiri

Studenţii Universităţii Transilvania din Brașov trec la scenariul hibrid. Se redeschid şi căminele!

Universitatea Transilvania din Braşov va reveni din semestrul al doilea la scenariul hibrid şi căminele se vor redeschide pentru cei cazaţi în acestea la începutul anului universitar, a decis Senatul instituţiei de învăţământ superior, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat, începând cu 22 februarie, studenţii vor reveni în bănci, dar numai la seminare, laboratoare şi lucrări practice, cursurile urmând să se desfăşoare online.

Publicitate

Din 28 octombrie şi până în prezent, toate activităţile didactice ale universităţii s-au derulat exclusiv online.

De asemenea, sesiunea de examene, care a început în 16 ianuarie, se desfăşoară tot în regim online, excepţie făcând unele discipline ale Facultăţii de Muzică, care vor fi susţinute în prezenţa unui student şi a cadrului didactic examinator, precum şi unele discipline de la Facultatea de Medicină, o parte dintre examene având loc în aceleaşi condiţii.

După vacanţă, studenţii Universităţii Transilvania din Braşov vor începe semestrul doi în scenariul hibrid, indiferent de contextul epidemiologic din oraş sau din ţară, a precizat sursa citată.

Totodată, şi căminele universităţii se vor deschide pentru toţi cei cazaţi aici la începutul anului universitar.

Atât în cămine, cât şi în sălile de seminar, studenţii vor avea în continuare obligaţia să respecte normele de protecţie impuse de autorităţi şi de conducerea universităţii.

Anunțul redeschiderii laboratoarelor și seminarelor în format fizic a fost publicat și pe pagina de Facebook a Universității, stârnind un val de comentarii din partea studenților.

În prezent, la Universitatea Transilvania din Braşov învaţă peste 20.000 de studenţi, la licenţă, masterat şi doctorat.

În învățământul preuniversitar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că scenariul hibrid dispare.

Publicitate
banner we radio