Ştiri locale

Studenţii au gratuitate pe tren, dar cei prinşi fără bilet sunt amendaţi

Legitimaţia de student pentru reducere ori gratuitate la transport nu ţine loc de bilet în tren, atrage atenţia CFR Călători. Astfel, tinerii care nu doresc să fie sancţionaţi trebuie să aibă, totuşi, un bilet de călătorie gratuită asupra lor atunci când se urcă în tren.

„Studentul care nu deţine bilet gratuit de călătorie va fi considerat pasager fără bilet şi va fi sancţionat conform Regulamentului de Transport pe Calea Ferată din România”, avertizează CFR Călători.

Publicitate

La călătoria gratuită a studenţilor sunt obligatorii următoarele documente: legitimaţia de student, cartea de identitate, dar şi biletul de călătorie, precizează compania, care a realizat şi un filmuleţ explicativ pentru studenţi. Reprezentanţii CFR Călători spun că biletele sunt necesare atât pentru monitorizarea numărului de călători – astfel încât să fie dimensionate corect capacităţile de transport -, dar mai ales pentru decontarea lor de la bugetul de stat.

Biletele gratuite pot fi procurate de la casele de bilete ale CFR Călători ori de la personalul de tren, acolo unde în staţia de urcare nu există punct de vânzare bilete.

Publicitate
banner we radio