Ştiri locale

Ştrandul din Sfântu Gheorghe se va deschide la sfârşitul acestei săptămâni

Ştrandul municipal din Sfântu Gheorghe va fi deschis publicului la sfârşitul acestei săptămâni, deşi lucrările de reabilitare a bazinului mare de înot încă nu au fost finalizate.

Reprezentanta Sepsi Rekreativ SA, Gabriela Bartok, a declarat că în perioada verii clienţii ştrandului vor avea acces la patru bazine de înot de diferite adâncimi, de la 0,40 metri până la 1,20 de metri, printre care şi un bazin cu tobogan în lungime de 5 metri. Apa bazinelor va fi încălzită, iar sistemul de curăţare a apei, complet automatizat.

Publicitate

Potrivit acesteia, la bazinul mare lucrările sunt încă în curs de desfăşurare. Acesta a fost construit în anul 1980, dar, pentru că nu a beneficiat de lucrări de întreţinere, s-a degradat şi a înregistrat pierderi însemnate de apă.

Gabriela Bartok a menţionat că ştrandul va funcţiona de luni până duminică, iar tarifele de intrare se menţin la nivelul anului trecut, respectiv biletul standard va costa 20 de lei, biletul de după-amiază 15 lei, elevii, studenţii, persoanele cu dizabilităţi şi pensionarii vor avea reducere, iar copiii sub trei an, acces gratuit.

Primăria Sfântu Gheorghe a investit în ultimii ani patru milioane de lei din bugetul local pentru modernizarea acestui ştrand. Proiectul a inclus, printre altele, realizarea unui mini aquaparc, respectiv montarea unor tobogane cu cascade şi valuri de apă.

Înainte de demararea acestui proiect, autorităţile locale au realizat un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor supunând dezbaterii două proiecte – unul care prevedea reabilitarea ştrandului fără a-i aduce prea multe modificări şi altul care viza construirea unui parc acvatic. Dilema autorităţilor în legătură cu alegerea uneia dintre cele două variante a fost cu atât mai mare cu cât reabilitarea ştrandului necesita o investiţie mai mică, dar costuri de întreţinere mai ridicate, în timp ce reconstrucţia presupunea bani mai mulţi, însă costuri de exploatare reduse. La sondaj au răspuns peste 1.300 de cetăţeni, iar aproximativ 87% s-au declarat în favoarea construirii parcului acvatic.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio