Ştiri locale

Ștrandul din Sfântu Gheorghe a încheiat cel mai bun sezon din ultimii 8 ani

Ștrandul municipal din Sfântu Gheorghe a avut încasări de 1.235.520 lei în acest an, aproape dublu față de anul precedent, când din vânzarea biletelor s-au încasat aproape 650.000 de lei, acesta fiind cel mai bun sezon din ultimii 8 ani.

Ștrandul și-a deschis porțile pe 20 iunie, iar sezonul s-a închis oficial pe 11 septembrie. În cele aproape 3 luni de vară s-au vândut 36.400 de bilete de acces, dintre care 11.205 au fost intrări cu reducere pe baza Sepsi Card. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții societății Sepsi ReKreativ, 1.248 de intrări au fost cu discount pentru familii numeroase, au fost achiziționate 8.441 de bilete de acces după-masa, iar din totalul biletelor de intrare vândute, 23.279 au fost bilete standard, pentru adulți.

Publicitate

Prin comparație, în sezonul trecut complexul a vândut 27.200 de bilete de acces, dintre care 500 au fost intrări cu discount pentru familiile numeroase, 2.400 au fost bilete de acces după-masa, 13.800 de intrări cu reducere și 10.500 de bilete pentru adulți.

Recent, Sepsi ReKreativ a introdus un sistem nou și modern de control al accesului pe bază de puncte, care le permite utilizatorilor tranziția între facilitățile sportive, abonamentul putând fi utilizat nu doar la ștrand și la piscina municipală, ci și pe pârtiile de schi și la Șugaș SPA.

Noul sistem face posibilă scanarea abonamentelor de la o distanță de 10-20 cm, utilizatorii nemaifiind nevoiți să scoată cardurile din buzunar în timpul accesării bazelor sportive, iar în acest fel, societatea poate ține și o evidență a utilizatorilor, pentru a ști care sunt grupurile care utilizează cel mai des facilitățile sportive.

„Sistemul îl avem de la sfârșitul anului trecut, am început să montăm la piscină, la pârtia de schi, la SPA și la grota salină. Sunt interconectate, am încercat să găsim o soluție pentru ca oamenii să nu mai scoată cardurile din buzunar la pârtia de schi, de exemplu. Recepționează semnalul de la 10-20 cm. Cardurile pe care le vindem şi pe care se pun punctele sunt purtătoare de date, astfel că dacă cineva pierde cartela, fiind în baza noastră de date, reușim să o identificăm. Putem vedea în acest fel și cine utilizează bazele administrate de noi, cine profită cel mai mult, dacă sunt tineri, femei, bărbați, familii numeroase sau posesorii de Sepsi Carduri, ca să putem avea o statistică. Urmează să montăm și la ștrand sistemul, acolo nu am avut deloc”, ne spunea directorul Sepsi ReKreativ, Bodor Lóránd, în luna februarie a acestui an.

Potrivit datelor societății, cele mai multe abonamente la ștrand în acest sezon (31 la număr) au fost abonamentele Sepsi Card, urmate de abonamentele standard (19) și de cele pentru familii numeroase (4).

Pe categorii de vârstă, au fost vândute 11 abonamente pentru copiii cu vârste între 3 și 10 ani (din care 5 pentru băieți și 6 pentru fete); 10 abonamente au fost achiziționate de tineri cu vârste cuprinse între 11 și 20 de ani (6 băieți și 4 fete); 9 abonamente au fost achiziționate de persoane cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani (2 bărbați și 7 femei), iar 12 abonamente au fost achiziționate de persoane cu vârste între 41 și 50 de ani (3 bărbați și 9 femei).

De asemenea, la grupele de vârstă 51-60 de ani, respectiv 61-70 de ani, s-au vândut în acest sezon câte 6 abonamente (câte 2 pentru bărbați și câte 4 pentru femei la fiecare dintre cele două grupe).

Persoanele care au achiziționat abonamente la ștrand sau piscină le vor putea utiliza atât la SPA, cât și pe pârtia de schi în sezonul rece. Abonamentele pot avea valabilitatea cuprinsă între 30 de zile și un an.

O intrare standard la ștrand pentru un adult a costat din acest an 56 de lei (28 de lei pentru posesorii de Sepsi Card). Pentru copiii sub 18 ani, cei de peste 60 de ani şi adulții cu handicap un bilet a costat 38 de lei (19 lei cu Sepsi Card), iar pentru accesul după ora 16:00, tariful de intrare a fost de 34 de lei (17 lei cu Sepsi Card).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio