Ştiri locale

Strada Táncsics Mihály, modernizată de firma Primăriei după ce primii doi constructori nu s-au prezentat la lucrări

Lucrările de reabilitare a străzii Táncsics Mihály din Sfântu Gheorghe, demarate la mijlocul lunii septembrie, vor fi realizate de societatea de construcţii Sepsi-Út, administrată de Primărie, după ce autoritățile locale s-au văzut nevoite să rezilieze contractele cu primii doi executanţi, iar o a treia licitaţie ar fi însemnat amânarea începerii lucrărilor cu încă cel puțin o jumătate de an.

Primarul Antal Árpád a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că niciuna dintre firmele care au câștigat licitațiile nu s-a prezentat pentru a începe lucrarea, iar în cazul primului constructor – o firmă din județul Bacău cu care Primăria încheiase contractul în luna aprilie a anului trecut – există o hotărâre judecătorească definitivă care îl obligă la plata unei daune în valoare de 56.000 de lei către Primărie, după ce aceasta din urmă l-a acționat în instanță pentru nerespectarea termenilor contractuali.

Publicitate

Cea de a doua licitație fusese câștigată de o firmă din județul Brașov, cu care Primăria a semnat contractul de începere a lucrărilor anul trecut, la mijlocul lunii noiembrie, dar care, la fel ca primul constructor, nu s-a prezentat pentru începerea lucrărilor.

„Pentru strada Táncsics Mihály am lansat licitaţia în 2020, în aprilie 2021 am semnat contractul de execuţie a lucrării şi am dat ordinul de începere, dar nu s-a prezentat constructorul și, până la urmă, pe 1 iulie 2021 am reziliat contractul. Mai mult decât atât, am câştigat şi avem o sentinţă definitivă care spune că acest constructor trebuie să ne plătească daune în valoare de 56.000 de lei. Am refăcut licitaţia, pe 15 noiembrie 2021 am semnat un contract cu un alt executant, am dat ordin de începere, și având în vedere faptul că a venit iarna, am crezut că nu vrea să lucreze din acest motiv. Am tot amânat şi până la urmă am dat un nou ordin de începere a lucrărilor în primăvară, dar pentru că tot nu a venit să lucreze, în luna mai am reziliat contractul şi cu acest constructor. Având în vedere că strada arăta de parcă ar fi trecut armatele rusă şi ucraineană pe acolo, am decis să nu mai scoatem la licitaţie strada, pentru că am fi pierdut, din nou, cel puţin jumătate de an cu procedurile de licitaţie, şi să începem lucrările cu forţe proprii, cu toate că nu de asta am înfiinţat societatea noastră, Sepsi-Út. În prezent, se lucrează cu firma Primăriei, este o noutate şi pentru noi, pentru că firma am înfiinţat-o pentru a face lucrări mici, nu pentru lucrări atât de mari cum este modernizarea acestei străzi. Este o stradă relativ mică, în pantă, e complicat, nu prea e de interes pentru firme, şi nu am avut ce face”, a explicat primarul.

Lucrările pe strada Táncsics Mihály constau în reabilitarea carosabilului și trotuarelor, și înlocuirea sistemului de canalizare pluvială.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio