Ştiri locale

Strada Mică din Sfântu Gheorghe va fi modernizată

Strada Mică din Sfântu Gheorghe (cartierul Gării) va fi modernizată, investiția în valoare  de peste 2,9 milioane de lei urmând să fie realizată cu finanțare de la bugetul local. În acest sens, consilierii locali au aprobat, marți, Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, perioada de execuție, conform graficului de realizare a obiectivului, fiind de 3 luni.

Potrivit autorităților locale, în prezent, pe amplasament există rețea de alimentare cu apă potabilă, însă nu există rețea de canalizare menajeră şi pluvială, iar iluminatul public nu este extins în stradă. Strada este într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care circulația rutieră şi pietonală se desfășoară în condiții dificile şi cu viteză foarte redusă.

„Strada Mică prezintă degradări avansate ale structurii rutiere (…) Suprafaţa părții carosabile este alcătuită din beton şi prezintă gropi, denivelări şi făgașe, având un grad de severitate ridicat și o frecvență de apariție foarte mare. Circulația rutieră se desfăşoară pe două benzi. Starea tehnică a străzii nu corespunde cerințelor actuale, structura rutieră este degradată şi pune în pericol desfăşurarea fluentă şi în siguranță a traficului rutier (…) Lucrările de modernizare vor fi executate în scopul compensării totale a uzurii fizice şi morale, în vederea ridicării caracteristicilor tehnice ale străzii şi părților anexe (siguranța circulației, scurgerea apelor, etc.), la nivelul impus de categoria din care face parte, ținând seama atât de condițiile prezente, cât şi de cele de perspectivă, respectiv se va asigura extinderea rețelelor edilitare în funcție de necesarul de consum”, se arată în documentația aprobată de consilierii locali.

Printre altele, în urma lucrărilor se va crea o conexiune între trotuarul şi pista pentru biciclişti din strada Mică, şi podul pietonal şi pentru biciclişti care va traversa râul Olt, constituind legătura dintre cartierul Oltului şi cartierul Gării. De asemenea, vor fi realizate rețelele de canalizare menajeră şi pluvială, iar rețelele electrice, de iluminat public și telecomunicații vor fi trecute în subteran.

Potrivit autorităților locale, investiția va contribui la reducerea riscului accidentelor rutiere soldare cu pagube materiale sau victime omeneşti, îmbunătățirea atractivității mediului urban, îmbunătățirea calității vieții și a sănătății publice.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio