Ştiri locale

Sterilizator pentru cărți, la Biblioteca Județeană din Sfântu Gheorghe

Toate cărțile din colecția Bibliotecii Județene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe, destinate împrumutului, vor fi sterilizate cu ajutorul unui aparat modern, cu raze ultraviolete și ventilatoare, achiziționat recent de instituție.

Sterilizatorul, care a costat aproape 15.000 de lei, elimină în mod eficient virusurile, bacteriile, microorganismele și chiar praful, iar întreaga operațiune durează doar un minut, fiind un real ajutor pentru bibliotecari care nu mai sunt nevoiți să „carantineze” timp de 10 zile cărțile și documentele restituite de cititori.

Publicitate

„L-am achiziționat și ieri a sosit, acum suntem în faza de testare, dar am început să lucrăm deja cu aparatul (…) Pot fi introduse 4 cărți deodată, dar nu culcate, ci în picioare. Pe de-o parte este sterilizarea cu acele lămpi ultraviolete, și în același timp sunt niște curenți de aer în interior care elimină praful de pe cărți (…) Este de real ajutor pentru că dacă documentele nu pot fi sterilizate, trebuie ținute în carantină 10 zile, lucru care ne-a îngreunat destul de tare munca. Până acum degeaba ajungea cartea înapoi la noi, pentru că nu putea fi împrumutată pe loc, ci doar după trecerea perioadei de carantină. De acum, cu acest aparat cred că în cel mult 24 de ore, după ce reușim să le sterilizăm, cărțile sunt din nou disponibile pentru împrumut”, ne-a spus directorul Bibliotecii Județene, Szonda Szabolcs.

Achiziția a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Covasna, care a aprobat, în bugetul pe acest an al Bibliotecii, suma necesară.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio