Ştiri locale

Steliştii nu vor mai fi întâmpinaţi cu kürtőskalács la meciul cu Sepsi OSK

Suporterii echipei FCSB, care va juca duminică cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, nu vor mai fi întâmpinaţi cu kürtőskalács, aşa cum promisese patronul formaţiei covăsnene, deoarece gazdele nu au timp suficient pentru a obţine avizele necesare.

„Din cauza unor reglementări suntem nevoiţi să renunţăm la distribuirea kürtőskalács-ului uriaş în rândul suporterilor FCSB. Pentru organizarea acţiunii, printre altele, este nevoie de obţinerea unor autorizaţii de sănătate publică şi de siguranţa alimentelor, analize de laborator, ne-au informat reprezentanţii autorităţilor competente. Prin urmare, din cauza timpului scurt rămas până la începerea partidei, ne aflăm în imposibilitatea de a obţine aceste documente”, se arată într-un comunicat de presă al Clubului Sepsi OSK.

Publicitate

Patronul echipei, Diószegi László, a declarat că regretă situaţia, însă nu renunţă la prepararea kürtős-ului, care, potrivit acestuia, va avea peste 15 metri lungime.

„Regretăm această situaţie, intenţia iniţială a fost de a exprima un gest de ospitalitate şi sperăm că aşa va fi perceput”, a spus Diószegi László.

Colacul secuiesc va fi preparat sâmbătă, în cadrul Festivalului deliciilor dulci ce va avea loc la Sfântu Gheorghe, cu o zi înaintea confruntării pe care cele două echipe o vor avea duminică la Braşov, în cadrul Ligii I de fotbal.

Diószegi a mai adăugat că anul viitor vrea să facă cel mai lung kürtőskalács din lume, care să fie înscris în Cartea Recordurilor.

În anul 2011, Diószegi László, care deţine o fabrică de pâine şi produse de panificaţie, a preparat un tort uriaş în lungime de cinci metri şi jumătate şi o greutate de 640 de kilograme, în cinstea aniversării a 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Sfântu Gheorghe. Pentru acesta s-au folosit peste 2.000 de ouă, 160 de kilograme de fructe, 200 de kilograme de frişcă naturală, 100 de kilograme de zahăr, făină şi ciocolată.

Prima felie de tort a fost tăiată cu o sabie de membrii legendarei trupe britanice Smokie, invitaţi să concerteze la Zilele oraşului.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio