Ştiri locale

stayhere.ro – Startup din Covasna, creat să îți arate de ce să alegi vacanțele în România

De ce aleg românii să plece în excursii în străinătate când sunt atâtea de văzut și în România? Ce îi lipsește turismului intern ca să fie cu adevărat o valoare a acestei țări? Răspunsul la care au ajuns covăsnenii Béres Norbert și Grüman Róbert din Sfântu Gheorghe este acesta: soluții simple de rezervare online, promovare, încredere și siguranță. Așa că au transformat ideea într-un plan de afaceri, au câștigat o finanțare europeană de 100.000 de euro, au creat un startup și brandul stayhere.ro și au început să dezvolte o aplicație mobilă și o platformă de rezervări online.

Startup-ul stayhere.ro a luat naștere pe baza unui proiect care a câștigat o finanțare de 100.000 de euro, prin programul STUDENT STARTUP 1.0 – Innotech Student.

Platforma stayhere.ro are un scop ambițios și util: promovarea și valorificarea potențialului turistic intern, oferind turiștilor posibilitatea de a rezerva cazarea ideală și sejurul dorit, totodată sprijinind operatorii din turism în promovarea serviciilor oferite.

Produsele finale vor fi o aplicație de smartphone și o platformă de rezervări online, cu soluții inovative, moderne și dinamice, adaptate timpurilor în care trăim. Totodată, acestea vor oferi posibilitatea de a face rezervări și cu ajutorul voucherelor de vacanță.

Este important de precizat și că stayhere.ro a creat deja cinci noi locuri de muncă și a adunat astfel în jurul său tineri specialiști din județul Covasna și din împrejurimi, dornici să spună povestea României care merită descoperită.

Prima parte a fost lansată

Prima parte a proiectului este deja activă. Este vorba despre blogul stayhere.ro, un portal ușor de accesat pentru informații utile și interesante, dar și pentru inspirație în materie de călătorii.

Blogul de călătorii blog.stayhere.ro este parte din acest proiect și reprezintă primul pas. Aici este prezentat un bogat material informativ, care aduce turiștilor informații relevante privind obiectivele turistice din regiunile țării, dar și știri despre evenimente, curiozități și alte articole menite să stârnească dorința de a vedea partea frumoasă a României”, a declarat unul dintre fondatorii stayhere.ro, Béres Norbert.

Ideea de a crea acest startup care să ajute la promovarea turismului din România a venit ca o consecință a răspunsului pozitiv al populației către digitalizare, în special după pandemie.

S-a văzut din statisticile oficiale că pandemia a generat creștere pentru turismul intern. Dar s-a observat și o tendință a turiștilor de a face rezervări online. Așa că vrem să venim cu soluția care să facă legătura între dorința de a călători în România, accesibilitate și siguranță. Credem cu tărie că turismul are foarte multe de oferit și merită descoperit potențialul acestei țări”, a subliniat co-fondatorul stayhere.ro, Grüman Róbert.

În paralel cu blogul, în prezent echipa stayhere.ro gestionează și „Clubul călătorilor cu vouchere de vacanță”, un grup de Facebook care are deja peste 2000 de membri și continuă să crească.

Startup-ul a primit recent și licența de turism de la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, care atestă statutul de agenție de turism intermediară, pas necesar în vederea lansării platformei de rezervări online.

În prezent, aceasta este în dezvoltare. Lansarea oficială este preconizată în a doua parte a anului curent.

Publicitate
banner we radio