Ştiri locale

Statuia lui Moş Crăciun, făcută din ciocolată, expusă la Sfântu Gheorghe

 

Un Moş Crăciun uriaş, confecţionat din ciocolată de angajaţii unei fabrici de dulciuri din Sfântu Gheorghe, va fi expus marţi în centrul municipiului, în cadrul unei acţiuni organizate de Clubul Rotary.

Grubisics Levente, unul dintre membrii Rotary, a declarat că acesta va avea câteva zeci de kilograme şi va fi, probabil, cel mai mare moş Crăciun din ciocolată făcut vreodată în România.

Publicitate

Înălţimea acestuia va fi secretă până în momentul dezvelirii, însă organizatorii au lansat un concurs online, cerându-le localnicilor să încerce să ghicească dimensiunile statuii din ciocolată.

„Moş Crăciun de ciocolată este deja făcut, nu vrem să spunem ce înălţime are pentru că avem un concurs pe Facebook, iar cine ghiceşte va primi un cadou din partea noastră şi a partenerilor. Totuşi, am dat un indiciu – Moşul va avea câteva zeci de kilograme. (…) Acesta va fi expus marţi după-amiază în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în faţa magazinului de prezentare al fabricii Choco Pack, şi va sta acolo până pe 23 decembrie, care pică într-o zi de sâmbătă, când o să îl facem bucăţi şi o să îl împărţim copiilor. Deci, mâine îl vom măsura de faţă cu toată lumea şi vom vedea câte este de mare şi cine a câştigat”, a declarat Grubisics Levente.

Judeţul Covasna s-a făcut remarcat în ultimii ani datorită şi altor preparate „gigantice” făcute cu prilejul unor evenimente gastronomice locale, printre care un kurtoskolacs (colac secuiesc glazurat cu zahăr ars) în lungime de aproape 12 metri şi un tort uriaş, în lungime de cinci metri şi jumătate şi o greutate de 640 de kilograme, cu prilejul aniversării a 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Sfântu Gheorghe.

Grubisics Levente a precizat că dezvelirea statuii din ciocolată va avea loc în prezenţa lui Moş Nicolae, care va sosi la Sfântu Gheorghe cu o trăsură trasă de cai, plină cu daruri pentru copii.

„Moş Nicolae sau Mikulas, cum îi spunem noi, maghiarii, va sosi în jurul orei 17,00 în piaţa centrală din Sfântu Gheorghe şi va împărţi copiilor aproape 700 de pachete cu dulciuri şi jucării. Dacă vor fi mai mulţi copii, nu va fi nicio problemă, partenerii noştri ne-au asigurat că fiecare copil va primi câte un dar”, a mai spus acesta.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio