Ştiri locale

Stațiunea Covasna va fi supravegheată de peste 40 de camere video

Străzile, parcurile și clădirile administrației locale din stațiunea Covasna vor fi monitorizate  cu peste 40 de camere de video, Primăria lucrând în prezent la instalarea a 10 astfel de sisteme de supraveghere, în completarea celor deja existente în localitate.

Primarul Gyerő József a transmis că scopul camerelor video este de a preveni comportamentele antisociale și de a crește nivelul de siguranță, precizând, totodată, că înregistrările făcute de sistemul de monitorizare au contribuit în multe situații la identificarea autorilor unor fapte antisociale.

Publicitate

„Dezvoltăm sistemul de supraveghere video a locurilor publice! Este în curs amplasarea a încă 10 camere de monitorizare în oraș, astfel încât, pe viitor drumurile, trotuarele, parcurile și clădirile administrației locale vor fi supravegheate de 41 de bucăți de camere. Sistemul de monitorizare este operaționalizat în mod exclusiv doar pentru servirea interesului public: prevenirea comportamentelor antisociale, creșterea siguranței cetățenilor, asigurarea ordinii și liniștii publice, sprijinirea activității de urmărire penală, ocrotirea proprietății private și publice. Este important de știut că informațiile furnizate de înregistrările sistemului de monitorizare au contribuit în multe cazuri la identificarea autorilor și probarea faptelor contravenționale și infracționale de către lucrătorii parchetului și poliției”, a transmis edilul.

Autoritățile locale din stațiune se confruntă frecvent cu distrugeri provocate de diferite persoane. În primăvara anului trecut, mai multe ghivece și lădițe cu flori, cu care angajații Primăriei au decorat străzile orașului, au fost vandalizate la doar câteva zile distanță. De-a lungul timpului, însă, „victime” au mai căzut, printre altele, și corpurile de iluminat sau alte piese de mobilier urban, băncuțe din lemn și panouri informative, sau coșuri de gunoi stradale.

Situația se repetă în fiecare an, în ciuda apelurilor aproape disperate ale Primăriei către cetățeni să dea dovadă de un comportament civilizat și responsabil.

Primarul stațiunii preciza, încă din luna mai a anului trecut, că instituția pe care o conduce are în plan suplimentarea camerelor de supraveghere video, tocmai pentru a descuraja și mai mult persoanele care provoacă distrugeri, dar și pentru a veni în sprijinul oamenilor legii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio