Ştiri locale

Staţiunea Covasna a intrat în scenariul roşu. Care e rata de incidenţă în localităţile judeţului

Incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori în alte două localităţi din judeţul Covasna, Moacşa şi staţiunea Covasna, numărul total al acestora situându-se în prezent la şase, informează Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit datelor postate joi pe site-ul instituţiei, incidenţa cazurilor de COVID-19 în staţiunea Covasna este de 3,46 la mia de locuitori, iar în localitatea Moacşa de 3,18 la mia de locuitori.

Publicitate

Celelalte patru localităţi, Sfântu Gheorghe, Comandău, Bixad şi Dobârlău, au intrat începând de marţi în scenariul roşu, ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 la peste 3 la mia de locuitori, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna a impus restricţii suplimentare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, fiind închise restaurantele şi barurile în interior, precum şi instituţiile de spectacole timp de două săptămâni.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul Sfântu Gheorghe este de 3,41 la mia de locuitori, în comuna Comandău de 10,45 la mie, la Bixad de 4,69, iar la Dobârlău de 4,83.

În judeţul Covasna sunt 16 localităţi cu incidenţa sub 1 la mie şi 9 localităţi fără niciun caz activ de COVID-19.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna a informat că în această săptămână 187 de unităţi de învăţământ din judeţ funcţionează după scenariul verde, iar 69 după scenariul galben.

De asemenea, în urma îmbolnăvirilor apărute în rândul cadrelor didactice sau elevilor, 47 de instituţii de învăţământ funcţionează după scenariul roşu, de 6 ori mai multe decât săptămâna trecută.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio