Ştiri locale

Staţii noi pentru repararea bicicletelor în 13 locații din Sfântu Gheorghe

Pentru a sprijini transportul prietenos cu mediul înconjurător, Primăria Sfântu Gheorghe a instalat stații noi pentru repararea gratuită a bicicletelor, în 13 locații din municipiu. Denumite „Bike first aid+”, sau primul ajutor pentru bicicletă, stațiile au fost realizate cu sprijinul echipei Vocalcycle, care în iarna anului 2018 a realizat instalația în formă de geodom cu scaune hexagonale și bicicletă tandem, pe care locuitorii orașului au putut să o testeze în Piața Centrală.

„Dacă vi se strică bicicleta pe drum, o puteți repara în următoarele locații: Izvorul Büdös, Sala Sporturilor Szabó Kati, intersecția străzilor Vasile Goldiș și Andrei Șaguna, fosta fabrică de țigarete, Arena Sepsi, strada Romulus Cioflec (în fața magazinului Bertis), Piața Calvin, Piața Libertății (la colț cu Mikó), Lacul din cartierul Gării, strada 1 Decembrie 1918 (în fața magazinului Amigo), strada Nicolae Iorga, strada Gen. Grigore Bălan (Parcul Puskás), dar și la Șugaș Băi”, au transmis reprezentanții Primăriei, care au făcut apel către locuitorii orașului să aibă grijă de noile puncte de reparare a bicicletelor.

În trecut și Fundația Comunitară Covasna a avut o inițiativă similară, amenajând, în primăvara anului 2019, o stație de reparații pentru biciclete în zona centrală a municipiului (lângă magazinul Bertis Gold), achiziționată cu sprijinul fondurilor adunate în cadrul programului „Pedalează pentru un scop bun”. Echipamentul utilitar a fost achiziționat la vremea respectivă cu sprijinul a peste 60 de cicliști, care au pedalat pentru un scop bun, strângând suma de 6.000 lei. Din păcate, de-a lungul timpului stația a fost vandalizată de nenumărate ori.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Kristó-Gothárd Hunor

Publicitate
banner we radio